meteor2011 yazdı:mevcut güç trafoları için kullanılan saclarda yurdışından geliyor olduğunu biliyorum..daha ince sac veya daha nitelikli (c core vb.) mazleme getirtmekte mümkün ama bu noktada asıl sıkıntı bunun ticari bir karşılığı olması için gerekli olan adetli şiparişler malesef ülkemizde yok..EKA trafonun bu konuda yapmış olduğu projelerde var takip ettiğim kadar..örneğin monoblok 2x20w SE cihazın responsu geribesleme olmamasına rağmen (ki geri besleme kayıpların yüksek olmasına ve frekans genişliğinin dar olmasına rağmen, aldatıcı olarak frekans genişliğini geniş olarak elde etmemizi sağlayabilir) 5Hz-55khz olarak elde edebilmiş, kendini ispat etmiş iddialı bir firma olarak görüyorum.Her ne kadar sahibi Ekrem AĞIRKAN beyin vefatı ile kan kaybetmiş olsada hala makul seviyede frekans bandı sunan trafolar sarılabiliyor..tabii gönül isterki ticari kaygılardan çok bu konudaki birikim ve geçmişi ile birazda amatör ruhla bu sektörde yer almaktan öte ana üretim olarak audio konusuna eğilebilse ve daha nitelikli trafolar üretebilse, ama baştanda dediğimiz gibi adetli üretim olmadığı sürece bu tür, düşük kayıplı sac gibi malzemelerin kullanılmasıda mümkün değil gibi gözüküyor..bildiklerim bundan ibaret..selamlar
Elbette ihtiyaç oranında kalite mümkün.
Kendi içinde gazoz ekonomisine dayalı bir bir ülkede
audio trafo üretimi mümkün olsa da ticari açıdan değeri
olmadığı için bizler böyle kıvranır dururuz.
Bir de gümrük mevzuatımız var evlere şenlik.
Gayri kanuni her şey geçer, üç-beş kuruşluk elektronik parça
kaçak sayılır.
Öte yandan lobisi güçlü olan alanlara muafiyet getirmek hiç zor olmaz.
Selamlar...