necati yazdı:Degerli Arkadaşlarım,şu bozuk entegreyi çıkarma konusunda bende birşeyler söyleyeyim.Şimdi en basitinden entegre bacaklarındaki lehimi emen (hazır satılan sac örgü teller var) eger bu da yoksa dış yüzeyi saç örgüsü olan tv anten kablolarından 15 20 cm bulup bununsaç örgülü kısmını alıyoruz.Bu örgülü kısmı entegrenin bacaklarına degdirip havya ile ısıtıyoruz, sonunda bacaklardaki lehimler saç örgüsü kısmı ile temizlenip gidiyor.(VALLAHİ BEN GÖRDÜM ADAM 48 BACAKLI ENTEGREYİ BÖYLE SÖKTÜ).
Bu metoda ilave olarak, kullanacağınız örgü ekranlama kablosuna önce biraz lehim pastası sürmenizi eklemek lazım.
Ayrıca, karttaki entegrenin bozuk olduğu garanti olduğundan, fixxxxer'in çözümü bence en iyisi. En azından kartı fazla ısıtmaya gerek olmadığından bakır yolları kaldırma riski daha az.
Hadi benden de başka bir öneri gelsin ihtiyacı olanlara: kartı yan tutup lehimi ısıtıp kartı masa gibi sert bir yüzeye vurduğunuzda lehim çoğu zaman karttan uzaklaşıyor. Hatta, fabrikasyon kartlardan parça sökmek gerekirse onlarda lehimler daha küçük olduğundan daha zor olduğu için önce biraz lehim verip sonra vurarak karttan uzaklaştırıyorum.
Yaptım yaptım kutulayamadım.