lm-4780'im sizlere ömür..

Entegreli Güç Yükselteçleri » Küçük ama çok etkili. Entegreli(tümdevreli) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

Cevap: lm-4780'im sizlere ömür..

Okunmamış iletigönderen e154 » 11 May 2009, 22:40

girişteki gri renklileri daha iyisiyle ki odyofil değildir, klemenslerin orda iki tane uzun <bcaklı olnalrı çıkıştaki ofset gerilimine göre iptal etmekti. birde kart üzerindeki besleme kondasatörlerini. birde o soğutucu küçük amfinin yeniden yanması kaçınılmaz olur
e154
DIY Audio Gurusu

İl: Ankara
Meslek: Elektrik Teknikeri

Okunmamış iletigönderen yigitguc » 12 May 2009, 00:20

entegre gelsin sizlere danışarak bu tarz değişiklikleri yapabilirim..
yigitguc
DIY Audio Fanatiği

İl: ordu

Okunmamış iletigönderen Dinozor » 12 May 2009, 01:01

Sevgili Yiğitgüç bahsettiğiniz"lehim pompası"en iyi çözüm olmakla birlikte olmazsa olmaz
değildir...İki yöntem önerebilirim..(pompa olmadan)
Birincisi: entegreyi soğutucu'dan tamamen ayırın..varsayalım..1.2.3.4. ayaklarından başlar
sak.....sol işaret parmağınızı 1.2.3.4.ayakların üstünden entegre'yi yukarıya doğru bi
yandan çekerek bi yandan da ayaklardaki lehimleri çok seri şekilde eritirsiniz....
Entegre milimetrikte olsa yukarıya doğru kart'tan kurtulur,sonra işlemi tam ters ayaklardan
aynı şekilde (yani kaç ayaktı bu 4780 hatırlayamıycam son ayaklardan) uygularsınız tabii ki
ortada ki ayaklarada yavaş yavaş girmeniz gerekir....yani bi, bi taraftan bi diğer taraftan
ve de orta ayaklardan entegreyi sürekli yukarıya doğru çektirerek sökebilirsin...derken...
HOPPALA.....
fark ettim ki bu 4780 ayakları bi ön bi arka iki sıra (gerçi ben yine de bu yöntemle işi
çözerdim de senin için zor iş..ben bi doğrusal ayaklı entegreymiş gibi tarif yaptım da...
silmeyeyim ..birileri faydalanabilir belki..
İkincisi: entegre'nin varsayalım 1. ayağı... sadece bu ayaktaki lehimi havyanızla eritirken
(eski kullanmadığınız bi diş fırçası gibi...)ile bu lehimi seri şekilde temizlersiniz
her ne kadar bazen tam temizlenmemiş gibi görününüyor olsa da şayet lehim kalınlığını tamamen kart yüzeyinden atmış iseniz (kart'a tutar gibi görünen ayağı) elinize bi mini tornavida alıp entegre ayağını kart yüzeyinden kurtarmak için baskı uygulayın...ki ayak boşalacaktır...aynı işlemi tüm entegre ayaklarına uygulayarak ,mutlu sona ulaşabilirsiniz...
Bu arada bu mahalle köşe TV tamircileri (kimselerin günahına girmeyelim ama) çok çok
tartışılabilecek bi konudur,vesselam.....ki şimdi aklıma gelen benim sanayii oto elektrikci
sinden yetişipde dükkan açan dallama yeğen'imin ...şu arabanın park,stop lamba'ları
yanmıyo...bi bak diyince ..çocuğun ilk yaptığı kabloları araba şasesine değdirerekten
artı voltaj kontrolü yapması...bi voltmetre'yi geçtik'de bi 12V ampul ile test yapmayı akıl
edemeyen bi zihniyet F tipi dallama çek nereye giderse...
Bu mahalle tamircilerininde farkı yoktur,sonuçta...(istisnalar....)hiç bi mok bilmezler,
bi de ukala olurlar üstelik....biz de keriziz ya sabah akşam okuruz,okumaya çalışırız....
Şanslıysanız ,bi nebze havya tutmayı becerebilirlerde, 4780'i kart'ı katletmeden değiştir
meleri....Allah'a kalmış...Bence kendin yap bu işi...Başarılar...."e 154" kardeşimle
hem fikirim şahsen....
Dinozor
DIY Audio Gurusu

İl: Kdz.Ereğli/Zonguldak
Meslek: Elektrik-Elektronik

Okunmamış iletigönderen e154 » 12 May 2009, 01:12

o tür servislerde hiç çalışmadım ama nasıl iş yaptıklarını bilirim.
e154
DIY Audio Gurusu

Meslek: Elektrik Teknikeri

Okunmamış iletigönderen fixxxxxer » 12 May 2009, 01:34

çıkarılacak entegre bozuk sonuçta entegrenin ayaklarını keser, havyayı alttaki lehime değdirirken yukarıdan cımbızla teker teker kolayca çekerdim ben olsam, yenisini lehimlemeden önce de havyanın ucunu dikkatlice deliğe değdirirseniz açılır zaten, çok zor birşey değil...
Öte yandan mahalle arası tamircileri konusunda sn. dinozor'un söyledikleri genel için doğru da olsa işin "feriştahı" olan, çürümüş lambalı radyoların devresini söküp hiçbir şemaya, kılavuza bakmadan bütün devreyi sıfırdan kurabilen işin okulunu okumuş birkaç "babayiğit" köşebaşı tamircisi de tanırım...
Kullanıcı avatarı
fixxxxxer
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Öğrenci

Okunmamış iletigönderen Dinozor » 12 May 2009, 02:16

Sevgili Fixxxxxer hangi okul bu.... bizim bilmediğimiz bi okul mu vardı acep?
Üstelik de Lambalı okulu ????
Dinozor
DIY Audio Gurusu

İl: Kdz.Ereğli/Zonguldak
Meslek: Elektrik-Elektronik

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen drhardware » 12 May 2009, 09:58

O tür servisleri çok iyi bilirim.
Hatta bi ara çalıştım birinde (sene MÖ 1980 küsurda) .. %99.99 unun hiçbi şit bilmediğine katılırım. Ama ben de vakti zamanında Tesla'ya pabucunu ters giydirecek bi köşe başı tamircisi tanımıştım! Şimdi ya mezarlığın birinde ya da bi huzurevinde çürüyor olmalı...
Şimdilerde çok zor o tür adamlara rastlamak.. Hele hele oto tesisatçılarını bence hiç konu etmeyin, foruma ayıp olur..
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu

Okunmamış iletigönderen fixxxxxer » 12 May 2009, 10:28

Yok sn. dinozor siz yanlış anlamışsınız, lambalı okulu filan değil, birtanesi, hepinizin bildiği "endüstriyel elektronik" yüksekokulu mezunu idi yanlış hatırlamıyorsam, bir diğeri aselsan emeklisi idi, okul mezunu değil ama firma çok sıkı bir eğitimden geçirmiş zamanında, lamba ve telsiz-radyo üzerine okunabilecek okul varsa o adam doktora yapmıştır dersiniz yani o derece...
Kullanıcı avatarı
fixxxxxer
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Öğrenci

Okunmamış iletigönderen yigitguc » 12 May 2009, 13:26

Dinozor yazdı:Sevgili Yiğitgüç bahsettiğiniz"lehim pompası"en iyi çözüm olmakla birlikte olmazsa olmaz
değildir...İki yöntem önerebilirim..(pompa olmadan)
Birincisi: entegreyi soğutucu'dan tamamen ayırın..varsayalım..1.2.3.4. ayaklarından başlar
sak.....sol işaret parmağınızı 1.2.3.4.ayakların üstünden entegre'yi yukarıya doğru bi
yandan çekerek bi yandan da ayaklardaki lehimleri çok seri şekilde eritirsiniz....
Entegre milimetrikte olsa yukarıya doğru kart'tan kurtulur,sonra işlemi tam ters ayaklardan
aynı şekilde (yani kaç ayaktı bu 4780 hatırlayamıycam son ayaklardan) uygularsınız tabii ki
ortada ki ayaklarada yavaş yavaş girmeniz gerekir....yani bi, bi taraftan bi diğer taraftan
ve de orta ayaklardan entegreyi sürekli yukarıya doğru çektirerek sökebilirsin...derken...
HOPPALA.....
fark ettim ki bu 4780 ayakları bi ön bi arka iki sıra (gerçi ben yine de bu yöntemle işi
çözerdim de senin için zor iş..ben bi doğrusal ayaklı entegreymiş gibi tarif yaptım da...
silmeyeyim ..birileri faydalanabilir belki..
İkincisi: entegre'nin varsayalım 1. ayağı... sadece bu ayaktaki lehimi havyanızla eritirken
(eski kullanmadığınız bi diş fırçası gibi...)ile bu lehimi seri şekilde temizlersiniz
her ne kadar bazen tam temizlenmemiş gibi görününüyor olsa da şayet lehim kalınlığını tamamen kart yüzeyinden atmış iseniz (kart'a tutar gibi görünen ayağı) elinize bi mini tornavida alıp entegre ayağını kart yüzeyinden kurtarmak için baskı uygulayın...ki ayak boşalacaktır...aynı işlemi tüm entegre ayaklarına uygulayarak ,mutlu sona ulaşabilirsiniz...
Bu arada bu mahalle köşe TV tamircileri (kimselerin günahına girmeyelim ama) çok çok
tartışılabilecek bi konudur,vesselam.....ki şimdi aklıma gelen benim sanayii oto elektrikci
sinden yetişipde dükkan açan dallama yeğen'imin ...şu arabanın park,stop lamba'ları
yanmıyo...bi bak diyince ..çocuğun ilk yaptığı kabloları araba şasesine değdirerekten
artı voltaj kontrolü yapması...bi voltmetre'yi geçtik'de bi 12V ampul ile test yapmayı akıl
edemeyen bi zihniyet F tipi dallama çek nereye giderse...
Bu mahalle tamircilerininde farkı yoktur,sonuçta...(istisnalar....)hiç bi mok bilmezler,
bi de ukala olurlar üstelik....biz de keriziz ya sabah akşam okuruz,okumaya çalışırız....
Şanslıysanız ,bi nebze havya tutmayı becerebilirlerde, 4780'i kart'ı katletmeden değiştir
meleri....Allah'a kalmış...Bence kendin yap bu işi...Başarılar...."e 154" kardeşimle
hem fikirim şahsen....

ayakları kesip çıkarmak daha mantıklı geldi.nasıl olsa entegre bozuk..

bu arada national ''deliveryniz shipping oldu'' diye mesaj atmış çok sevindim..
yigitguc
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen yigitguc » 12 May 2009, 13:35

anlatılanlara bakılırsa galiba kendim yapacağım.nasıl olsa lm4780ler 3 tane.
yigitguc
DIY Audio Fanatiği

ÖncekiSonraki

Entegreli Güç Yükselteçleri

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir