Dinozor yazdı:Sevgili Yiğitgüç bahsettiğiniz"lehim pompası"en iyi çözüm olmakla birlikte olmazsa olmaz
değildir...İki yöntem önerebilirim..(pompa olmadan)
Birincisi: entegreyi soğutucu'dan tamamen ayırın..varsayalım..1.2.3.4. ayaklarından başlar
sak.....sol işaret parmağınızı 1.2.3.4.ayakların üstünden entegre'yi yukarıya doğru bi
yandan çekerek bi yandan da ayaklardaki lehimleri çok seri şekilde eritirsiniz....
Entegre milimetrikte olsa yukarıya doğru kart'tan kurtulur,sonra işlemi tam ters ayaklardan
aynı şekilde (yani kaç ayaktı bu 4780 hatırlayamıycam son ayaklardan) uygularsınız tabii ki
ortada ki ayaklarada yavaş yavaş girmeniz gerekir....yani bi, bi taraftan bi diğer taraftan
ve de orta ayaklardan entegreyi sürekli yukarıya doğru çektirerek sökebilirsin...derken...
HOPPALA.....
fark ettim ki bu 4780 ayakları bi ön bi arka iki sıra (gerçi ben yine de bu yöntemle işi
çözerdim de senin için zor iş..ben bi doğrusal ayaklı entegreymiş gibi tarif yaptım da...
silmeyeyim ..birileri faydalanabilir belki..
İkincisi: entegre'nin varsayalım 1. ayağı... sadece bu ayaktaki lehimi havyanızla eritirken
(eski kullanmadığınız bi diş fırçası gibi...)ile bu lehimi seri şekilde temizlersiniz
her ne kadar bazen tam temizlenmemiş gibi görününüyor olsa da şayet lehim kalınlığını tamamen kart yüzeyinden atmış iseniz (kart'a tutar gibi görünen ayağı) elinize bi mini tornavida alıp entegre ayağını kart yüzeyinden kurtarmak için baskı uygulayın...ki ayak boşalacaktır...aynı işlemi tüm entegre ayaklarına uygulayarak ,mutlu sona ulaşabilirsiniz...
Bu arada bu mahalle köşe TV tamircileri (kimselerin günahına girmeyelim ama) çok çok
tartışılabilecek bi konudur,vesselam.....ki şimdi aklıma gelen benim sanayii oto elektrikci
sinden yetişipde dükkan açan dallama yeğen'imin ...şu arabanın park,stop lamba'ları
yanmıyo...bi bak diyince ..çocuğun ilk yaptığı kabloları araba şasesine değdirerekten
artı voltaj kontrolü yapması...bi voltmetre'yi geçtik'de bi 12V ampul ile test yapmayı akıl
edemeyen bi zihniyet F tipi dallama çek nereye giderse...
Bu mahalle tamircilerininde farkı yoktur,sonuçta...(istisnalar....)hiç bi mok bilmezler,
bi de ukala olurlar üstelik....biz de keriziz ya sabah akşam okuruz,okumaya çalışırız....
Şanslıysanız ,bi nebze havya tutmayı becerebilirlerde, 4780'i kart'ı katletmeden değiştir
meleri....Allah'a kalmış...Bence kendin yap bu işi...Başarılar...."e 154" kardeşimle
hem fikirim şahsen....
Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir