Selam millet..
İlk olarak sitede yeniyim...elektronik bilgim fena sayılmaz...
Uzun süredir üzerinde çalıştığım oto anfi projem nihayet sona yaklaşıyor ancak bir kaç kücük sorun yüzünden okadar yaptığım devreleri kullanamıyorum...
Amfiler: simetrik güç girişli 200watt (mono) ujt anfi, tek 12v güç girişli tda1554 (stereo) 2x22 watt amfi...
Sorun: proje için yaptığım iki anfiye tek kaynaktan (mp3 player vs.) ses verince oluşuyor... girişleri paralel bağladığımda amfilerden dırrr diye ses geliyor.. bunu nasıl çözebilirim lütfen yardım edin artık kafayı yicem... tek tek bağlıyorum mp3'ü çok güzel çıkıyor ses ama ikisini bir bağladığım an dırr diye ses yapıyor ve müzikde kaliteden eser kalmıyor...
(amfilerden biri mono biri stereo.. bunu bir çevirici yaparak hallettim bu konuda sıkıntı yok)
Daha sonra bir sub. filtresi yaptım belki bu şekilde kurtulurum diye (gerçi zaten gerekiyordu) ama şimdi filtreyi bağlayınca ses amfisini bağlamadan bile öncekinden çok çok daha fazla dırr sesi geliyor... Ama bu ses sinyal girişin GND ye elimi dokunduurunca bayağı azalıyor.. tabi yinede hoparlör hala titriyor ve dırrrr seri devam ediyor
lütfen yardımlarınızı esitgemeyin...