Arkadaşlar,
MOSFET konusuna bu kadar takılmayın.. İlla ki sesleri farklı olur ama NE5534 le OPA134 arasında da epey bi fark vardır, eğer 2SK1058 kullanacaksanız, opmap olarak da OPA627 veya LT1115 kullanın, ayrıca geri besleme hattında da (1K/1K) Vishay Dale direnç kullanın. Ki bu durumda maliyet epey bi abaracaktır.
Ben farkındaysanız, herkesin yapıp başarılı olabileceği bir dizayn yapmak istedim. Eğer beslemeyi iyi yaparsanız ve iyi bir kulaklık/kaynak kombinasyonu yakalarsanız çok çok çok iyi sonuç alırsınız. Emin olun Türkiye piyasasının en elit head-fi odyofillerinden biri şu an bunu kullanıyor ve hayatından çok memnun!
Diğer yandan besleme için 15VA lık bir trafo yeter. Fazlası manyetik kaçak akıları yüksek olacağından gürültüye neden olabilir.
CDP den başka kaynaklarda kullananlar (ses kartı MP3 çalar gibi) geri besleme hattındaki (çıkıştan opamp ın (-) ucuna gelen) direncin değerini yükseltebilirler. Ancak en fazla 4K7 tavsiye edebliyorum. Daha fazlası dip gürültüsünü artırır. Ayrıca kazancın artması durumunda, devrede herhangi bir frekans kompanzasyonu olmaması nedeniyle (ses kalitesini maksimize etmek için!) kalitesiz kablolardan kaynalanabilecek bir "orta dalga radyo alma" sendromu yaşanabilir. Ki bu radyolar genellikle Arap ve Rus kökenlidir, ara sıra Belgrad Radyosu da çıkabilmekte.
Bu durumda RCA soketlere girişle şasi arasına paralel olmak üzere 100-500pF seramik kondansatör atmak, sorunu kökten çözecektir. Ancak bu durumda amplinin frekans cevabı daralacağından ses kalitesi eskisi kadar yüksek olmaz. Yani bazı detayları yutulur anlayacağınız..
Hadi kolay gelsin.