Selamlar
23w lık beyaz ışık veren tasarruflu lambaların üzerinde 1300-1500 ansi lümen ışık gücü olduğu yazıyor.
Ben 3W power ledlerden kullanarak bu lambalar kadar ışık veren bir lamba yapmak istiyorum.
Bluemavi sitesinde satılan power ledlerden almak istiyorum. Fakat satılan ledlerin veri sayfasına ulaşacak kadar bilgi yok maalesef. Sadece Power Led 3W Beyaz 170-190 lümen yazılmış. ( Başka bir yerde bulduğum 3W Power Led bilgisine göre bu ledler 3.6V - 0,8 A akım çekiyor..)
Tasarruflu lambalar kadar ışık vermesini istersem eğer 9-10 tane led kullanmam gerekiyor sanırım değil mi? Hazır olarak gördüğüm birçok power led lambada 3 adet led kullanılmış. Tasarruflu lambanın ışık gücü ile ortalama 500 ansi lümenlik ledlerin aydınlatması nasıl kıyaslanabiliyor? (Tanesi 3w olan power ledlerden kullanıldığını varsayıyorum)
Bu ledleri nasıl beslemem uygun olur? Seri bağlamam daha iyi mi olur? 3.6 V ile besleyip 8A akım vermek hoş olmaz sanırım:)
Bir de ısınma sorununu nasıl halletmemi önerirsiniz? (Ledleri lambaya göre biraz daha geniş bir yüzeye yaymayı düşünüyorum. Bir soğutucu düzenek kurmak mümkün olsa lamba boyutlarında yapmayı tercih ederim.)