Pcb Çıkarmada Yardım.

Serbest Kürsü » Ondan bundan şundan...

Cevap: Pcb Çıkarmada Yardım.

Okunmamış iletigönderen maystor » 14 Tem 2009, 22:06

Merhaba, 3 parçayı birleştirmekten kastını anlamadım. Parçalar 3 değil daha fazla olması lazım.
1 adet mikrofon preamp
3 adet line girişi
1 adet mikser

Kartları nasıl monte edeceğin tamamen sana bağlı, yani nasıl bir kutu dizaynı düşündüysen veya nasıl bir kutuya bir ihtiyacın var ise.
Sanırım canlı müzik olayı gibi bir olay söz konusu. Önce miksere giriş ve çıkış bağlantı jaklarını seçmen lazım.
Kartları potların somunlarını kullanarak kutunun üst kısmına monte edebilirsin.
SADECE KENDİN OL!
Kullanıcı avatarı
maystor
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul
Meslek: makine otomasyonu

Okunmamış iletigönderen supernova » 14 Tem 2009, 22:19

proteus ta boş kalan alanları adalar halinde Tools -power plane genaratör seçenekleriyle doldurulabiliriyor.aşağıdaki resimdeki gibi.bu işlemi elle yapmak zor oluyor eagle kullanıyorum ben aynı işlemi eagle da nasıl uygularım?

eagle41_04.gif
En son supernova tarafından, 14 Tem 2009, 22:21 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 değişiklik yapıldı.
"Başkalarının bilgisiyle bilgin olsak bile, kendi aklımız kadar akıllıyız."
Kullanıcı avatarı
supernova
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Zagor » 14 Tem 2009, 22:20

Tamam tamam ben bir an hayal edemedım şımdı dusununce dank ettı.
1 adet mikrofon preamp
3 adet line girişi
1 adet mikser olacak dediğin gibi. Müzisyenim ve evde stüdyom var kendı capımda. Çok yorgunum bu aralar sıkı çalısma var ondan düşünemeden mesaj attım kusuruma bakma. Kafamı karıstıran bağlantılarıydı..
Mazeretim var, asabiyim ben.
Kullanıcı avatarı
Zagor
DIY Audio Fanatiği

İl: Antalya

Okunmamış iletigönderen Zagor » 14 Tem 2009, 22:21

Zagor yazdı:Tamam tamam ben bir an hayal edemedım şımdı dusununce dank ettı.
1 adet mikrofon preamp
3 adet line girişi
1 adet mikser olacak dediğin gibi. Müzisyenim ve evde stüdyom var kendı capımda. Çok yorgunum bu aralar sıkı çalısma var ondan düşünemeden mesaj attım kusuruma bakmayın. Kafamı karıstıran bağlantılarıydı..
Mazeretim var, asabiyim ben.
Kullanıcı avatarı
Zagor
DIY Audio Fanatiği

İl: Antalya

Okunmamış iletigönderen Hazar » 14 Tem 2009, 23:34

supernova yazdı:proteus ta boş kalan alanları adalar halinde Tools -power plane genaratör seçenekleriyle doldurulabiliriyor.aşağıdaki resimdeki gibi.bu işlemi elle yapmak zor oluyor eagle kullanıyorum ben aynı işlemi eagle da nasıl uygularım?

eagle41_04.gif

Soldan Polygon toolunu seç, istediğin alanı çizerek belirle; kapalı bir kutu oluşturmalısın. Sonra Name toolunu seç ve demin çizdiğin kapalı kutuya tıkla, isim olarak hangi sinyali vermek istersen onu ver, örn GND. Emin misin diye sorar, sonrasında işlem tamam. (Gözükmezse, Ratsnest butonuna tıkla)
Diğer sinyallere yakınlığını Change tooldan Isolate vererek ayarlayabilirsin (istediğin değeri seç sonra çizdiğin karene tıkla).
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Sayfası
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

İl: İstanbul

Okunmamış iletigönderen supernova » 15 Tem 2009, 00:45

Hazar yazdı:
supernova yazdı:proteus ta boş kalan alanları adalar halinde Tools -power plane genaratör seçenekleriyle doldurulabiliriyor.aşağıdaki resimdeki gibi.bu işlemi elle yapmak zor oluyor eagle kullanıyorum ben aynı işlemi eagle da nasıl uygularım?

eagle41_04.gif

Soldan Polygon toolunu seç, istediğin alanı çizerek belirle; kapalı bir kutu oluşturmalısın. Sonra Name toolunu seç ve demin çizdiğin kapalı kutuya tıkla, isim olarak hangi sinyali vermek istersen onu ver, örn GND. Emin misin diye sorar, sonrasında işlem tamam. (Gözükmezse, Ratsnest butonuna tıkla)
Diğer sinyallere yakınlığını Change tooldan Isolate vererek ayarlayabilirsin (istediğin değeri seç sonra çizdiğin karene tıkla).

Hazar çok teşekkürler.baya uraştım bu yöntemi uygulamk için bulamamıştım fakat sonuç alamadım senn tavsiyene.name tool a tıkladıktan sonra yola tıklıyorum yeni ismini veriyorum ok diyorum fakat eminmisin diye bir soru gelmiyor ve bir değişim olmuyor.ratsnest butonuda bişeyi değiştirmedi. :bilmem: ısolate de etki etmedi??
Kullanıcı avatarı
supernova
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen Hazar » 15 Tem 2009, 11:30

supernova yazdı:Hazar çok teşekkürler.baya uraştım bu yöntemi uygulamk için bulamamıştım fakat sonuç alamadım senn tavsiyene.name tool a tıkladıktan sonra yola tıklıyorum yeni ismini veriyorum ok diyorum fakat eminmisin diye bir soru gelmiyor ve bir değişim olmuyor.ratsnest butonuda bişeyi değiştirmedi. :bilmem: ısolate de etki etmedi??

Resim
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

Okunmamış iletigönderen maystor » 15 Tem 2009, 11:50

Şu eagle'a bir türlü ısınamadım, belki çok daha kaliteli pcbler çıkıyor ama çok karışık. Proteusta bu işler çok basitmiş ozaman.
SADECE KENDİN OL!
Kullanıcı avatarı
maystor
DIY Audio Gurusu

Meslek: makine otomasyonu

Okunmamış iletigönderen supernova » 15 Tem 2009, 16:01

Hazar tekrar çok teşekkür ederim.güsel bir anlatım olmuş uğraşmışın baya :D
Kullanıcı avatarı
supernova
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen Hazar » 15 Tem 2009, 16:03

supernova yazdı:Hazar tekrar çok teşekkür ederim.güsel bir anlatım olmuş uğraşmışın baya :D

Ben yaptım alet kaydetti.
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

ÖncekiSonraki

Serbest Kürsü

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti

Kimler çevrimiçi