Selamlar...
Forma yaklaşık bir kaç aydır üyeyim. Lambalı yükselteçler bölümünde "Yeni Başlayanlar İçin Yardım" başlığı altında,form arkadaşlarının yardımı sayesinde lambalı bir pre-amp üzerinde çalışmaktayım.Belki ufak bir sorun hatta önemsiz gözükebilir ama emin olun şuan için ilerleme aşamasında baya bir sekteye ugrattı beni...Malzemeleri Ankara Ulus Konya sokaktan temin ettim. İlk başta ugradıgım yer lambalı amp yapacagımı öğrenince kondansatörler olsun metal film dirençler olsun,sigorta yuvasından tutun anahtarlara kadar özen ve itina ile yardımcı oldu. Sonra potansiyometrelere baktı ve elinde olmadıgını kalitesiz pot'lardan da vermek istemediğini belirtti. O kadar arayıp taramama ragmen hiç bir yerde 1MΩ ve 500kΩ'luk logaritmik potansiyometre bulamadım. Bundan ötürü ilk deneme aşaması için kalitesi düşük olan potlar'dan aldım, logaritmikler yerine de linner pot almak zorunda kaldım. Zaten sorunda burada başlıyor. Dalgınlıgımdan dolayı (aslına bakarsanız benimde hatam var) potların somun ve pullarının olmadıgını fark ettim, sadece tek bir tanesinin oldugunu gördüm. Önceden sürekli alış-veriş yaptıgım yerdi oysaki. Sonra bir umutla takım cantamı acıp içerisindeki pot'lardan temin edebilirim diye düşünüp açtım ama gel gelelim hiç birinde somun ve civata yok. Dedim problem değil herangi bir hırdavatcıya gidip alabilirim. Bugün Ostim'den tutun oturdugum yerdeki tüm hırdavatcılara gittim fakat ne dişlilere uyumlu somun ne de capı uygun pul bulabildim... Ulus ile aramda ise baya bir mesafe var, herzaman gidip gelmem mümkün olmuyor... Şimdi merak ediyorum bunlar nasıl malzeme satıyorlar, yurt içinde hiç adam akıllı bir iki yer dışında malzeme alabilcegimiz yer yokmudur acaba, gerçekten sinir bozucu.......