diy projeksiyon

Serbest Kürsü » Ondan bundan şundan...

diy projeksiyon

Okunmamış iletigönderen sansar34 » 11 Haz 2013, 13:27

herkeze ıyı forumlar ınternette bır cok sayfada ev yapımı projeksıyon paylasımları goruyorum aramızda yapanlar yada boyle bı deneyımı olan bırılerı varmı merak edıyorum elımde tahmının 25-30w power led var bunu ufak bır projeksıyonla degerlendırmek ısterım en azından kendı odama ufak capta amfı projeksıyon vs sınema sıstemı kurmak ısterım. herkeze iyi gunler ıyı forumlar
Kullanıcı avatarı
sansar34
DIY Audio Fanatiği

İl: istanbul
Meslek: elektromekanık ögrencisi

Ynt: diy projeksiyon

Okunmamış iletigönderen Bedri® » 11 Haz 2013, 13:48

El yapımı projeksiyon yapmadım ama yapmaya niyetlenmiştim. Araştırmalarım sonucu verimsiz bir iş gibi geldi... En büyük sorunlardan biri uygun lcd bulmak... lcd bulunsa bile üzerinden geçen ışığın bir süre sonra lcdyi bozması sözkonusuymuş..fan bile çare olmuyor sanırım. Maliyet 500 tlyi buluyordu bende vazgeçtim. Yapıp çalıştırsaydım beni baya mutlu edecekti :) Olumsuz yanlarına rağmen, el emeğiyle oluşturup sonra da karşısına geçince tadından yenmez sanıyorum. :D
Kullanıcı avatarı
Bedri®
DIY Audio Gurusu

İl: Sakarya
Meslek: Resim Öğretmeni

Ynt: diy projeksiyon

Okunmamış iletigönderen sansar34 » 11 Haz 2013, 22:21

aynen ole bende arastırdım bıraz ama ben ısıgın ekrana zarar verdıgını okumadım ıkıncı olarak bence verım alınması ıstenıyorsa ısıgın oldugu ortamın yeterınce karanlı ve ısık lumelının yukseklıgı onemlı oldugu vurgulanmıs yanı sızlerınde ıllakı deneyımler verdır ıllakı ama sonucta el yapımının farkı var :D

ıkıncı olarak ben soyle bı malıyet cıkartım

sıradan bır ekran kadıkoy yazıcı oglunda 70 tl max.
vıdeo converter apararları vs 50tl
lensler ve mercekler gıbı malzemelerın tahmını fıyatı +/-100tl
kutulama ıstege baglı yıne ortalama azamı hersey fazlasıyle dusunursek 300 350tl flndır heralde dıye dusundum
Kullanıcı avatarı
sansar34
DIY Audio Fanatiği

İl: istanbul
Meslek: elektromekanık ögrencisi

Serbest Kürsü

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir