Kapanma kısmına takılmayın arkadaşlar, tekrar belirtiyorum öyle bir niyetim yok. Belki merak etmişsinizdir bu site nasıl çalışıyor (ya da çalışmıyor) diye yazdım onları.
Bağış yapanlar bir seneliğine sınırlı moderatör oluyordu zaten ama, kimsenin bu yetkisini kullandığına şahit olmadım, zaten aktif bağışçı yok şu an. Sıkıntımız içerik moderasyonunda değil, zira üyelerimiz aklı selim kişiler oluyor. Sıkıntı çıkaran dostlarımızı uyardık, anlamıyorlarsa sınırsız istirahate gönderdik. Günlük gelen mesaj sayısı az olduğu için bu yönetilebiliyor şu an. Yeni üyelerin mesajları (aslen ilk 3 mesajı) onayımdan geçtikten sonra yayınlanıyor, bazen o yeni üyelerimizi bekletebiliyoruz; beklemekten sıkılabiliyorlar. Bu onayları/kararları vermek ve genel moderasyon yapmak isteyenler için başvuruya açığım.
Bu konunun açılış sebebi, "daha bir siteyi açık tutamıyorsun kardeşim" serzenişiydi, haklı bir serzenişti ve barındırdığı mesaj yerine ulaştı. Esas sıkıntı moderasyon değil direk sunucu konusunda alınan hizmet (ya da alınamayan desem daha iyi) idi. Bunu açıklayan bir cevabı da ben yazdım, onun mesajı da yerine ulaşmış. Robota daha yakın olsam da aslen insan olduğumdan birikmişimi dökmüş oldum; bazı kısımlarını yazmasam daha iyi olabilirmiş. Konunun özeti genel olarak böyle.
Mesajlarımız daimi olur inşallah, ne diyeyim.