LM 3886 dan başka düşük thd li entegre varmı?

Serbest Kürsü » Ondan bundan şundan...

LM 3886 dan başka düşük thd li entegre varmı?

Okunmamış iletigönderen ekrem3457 » 06 Nis 2013, 14:30

Biraz araştırdım ama bulamadım,veya benim gözümden kaçtı bilemiyorum.LM 3886'dan başka düşük thd oranına sahip,ama daha az besleme gücüne ihtiyaç duyan, çıkışı 10-20-30 wat gücünde olan bir amfi entegresi arıyorum.Diyeceksinizki 10 watlık A class yap.Ozaman da devasa trafo ve soğutucu gerekiyor.Yani daha minimalist bir chipamp arıyorum.TDA serisinden bir çok amfi yaptım,LM 1875 de yaptım,LM3886 sesini duyduktan sonra diğerleri teneke gibi gelmeye başladı.Velhasıl uzun lafın kısası LM 3886 kulvarında olup, daha küçük besleme gerektiren,10-20 w civarında bir entegre varmıdır acaba. :(
Kullanıcı avatarı
ekrem3457
DIY Audio Fanatiği

İl: istanbul

Ynt: LM 3886 dan başka düşük thd li entegre varmı?

Okunmamış iletigönderen zunda » 06 Nis 2013, 17:00

ekrem3457 yazdı:Biraz araştırdım ama bulamadım,veya benim gözümden kaçtı bilemiyorum.LM 3886'dan başka düşük thd oranına sahip,ama daha az besleme gücüne ihtiyaç duyan, çıkışı 10-20-30 wat gücünde olan bir amfi entegresi arıyorum.Diyeceksinizki 10 watlık A class yap.Ozaman da devasa trafo ve soğutucu gerekiyor.Yani daha minimalist bir chipamp arıyorum.TDA serisinden bir çok amfi yaptım,LM 1875 de yaptım,LM3886 sesini duyduktan sonra diğerleri teneke gibi gelmeye başladı.Velhasıl uzun lafın kısası LM 3886 kulvarında olup, daha küçük besleme gerektiren,10-20 w civarında bir entegre varmıdır acaba. :(

böyle bir entegreye ben rastlamadım ama lm 3886 çok geniş voltaj aralıgında çalışan bir entegre olduğu için daha düşük besleme ile istediğin wattı alabillirsin ama herhalde kalitesinden biraz ödün verecektir.
Kullanıcı avatarı
zunda
DIY Audio Gurusu

İl: kütahya
Meslek: revizör.

Okunmamış iletigönderen ekrem3457 » 06 Nis 2013, 23:39

Şu anda öyle yapıyorum zaten,2x15 volt ac 90 wat trafo ile besliyorum LM3886'yı.%30 volümden fazla açamıyorum zaten evde.
Bu haliyle LM3886 küçük bir heatsink ile anca ılınıyor.Ama MERCEDES e tüp taktırıp 40 km hız ile gitmek kadar keyif veriyor anca.LM 3886'yı bir kutuya yerleştiremedim henüz, bağırsakları dışarıda duruyordu.En son dinlemek için bağlantıyı yaptım,sonra birden hoparlörden bir koku geldi.Hemen fişi çekip hop.u ayırdım,fişi tekrar takıp çıkışı ölçtüğümde 19 v gösteriyordu.Yani ne giriyorsa çıkışa onu veriyordu entegre.Toparlayıp bir kenara kaldırdım şu an, 300 w bir toroid trafo edinip bir kutu ayarlayana kadar LM3886 projesi bir kenarda duracak.
Daha önce hiç A class bir amfi dinlememiş biri olarak,forumdaki 8 w A class devreyi yapmaya karar verdim(elimdeki 2X15 v 90 w trafo bu devre için ideal sanırım) İRFPC50 leri ve TL 071 opamp'ı aldım.Bu hafta izinliyim :kop: bu A class devreyi kuracağım inşallah,dur bakalım nasıl bir şey çıkaracağım ortaya.
Kullanıcı avatarı
ekrem3457
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen hakan-imp » 07 Nis 2013, 02:19

ekrem3457 yazdı:Şu anda öyle yapıyorum zaten,2x15 volt ac 90 wat trafo ile besliyorum LM3886'yı.%30 volümden fazla açamıyorum zaten evde.
Bu haliyle LM3886 küçük bir heatsink ile anca ılınıyor.Ama MERCEDES e tüp taktırıp 40 km hız ile gitmek kadar keyif veriyor anca.LM 3886'yı bir kutuya yerleştiremedim henüz, bağırsakları dışarıda duruyordu.En son dinlemek için bağlantıyı yaptım,sonra birden hoparlörden bir koku geldi.Hemen fişi çekip hop.u ayırdım,fişi tekrar takıp çıkışı ölçtüğümde 19 v gösteriyordu.Yani ne giriyorsa çıkışa onu veriyordu entegre.Toparlayıp bir kenara kaldırdım şu an, 300 w bir toroid trafo edinip bir kutu ayarlayana kadar LM3886 projesi bir kenarda duracak.
Daha önce hiç A class bir amfi dinlememiş biri olarak,forumdaki 8 w A class devreyi yapmaya karar verdim(elimdeki 2X15 v 90 w trafo bu devre için ideal sanırım) İRFPC50 leri ve TL 071 opamp'ı aldım.Bu hafta izinliyim :kop: bu A class devreyi kuracağım inşallah,dur bakalım nasıl bir şey çıkaracağım ortaya.

O, 8 watt class a yanlış hatırlamıyorsam 2,4 amper sabit akımla çalışıyor ,her ikisini denemiş biri olarak daha detaylı ve yarı yarıya daha az akımla çalışabilen Hamit Hocamızın 15 watt dual opamp class a yı kesinlikle öneririm; ama ben malzemeleri aldım bunu yapacağım derseniz kolay gelsin derim ;)
hakan-imp
DIY Audio Fanatiği

İl: Gaziantep

Okunmamış iletigönderen ekrem3457 » 07 Nis 2013, 09:07

Mosfet'leri aldım dün,önce 8 wat olanı yapacagım,sonra onuda yaparım,yavaş yavaş yükseliriz.
Kullanıcı avatarı
ekrem3457
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen sansar34 » 08 Nis 2013, 01:13

15 watt dual opamp class a yapan arkadaslardan rıcam ufak bı vıdeo cekme ımkanları varsa guzel olur yada ses kayıtı yapabılıyorlarsa burada bızlele paylasmaları en azından bızım ıcın bır fıkır olacaktır :)
Kullanıcı avatarı
sansar34
DIY Audio Fanatiği

Meslek: elektromekanık ögrencisi

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen hamist » 08 Nis 2013, 10:45

sansar34 yazdı:15 watt dual opamp class a yapan arkadaslardan rıcam ufak bı vıdeo cekme ımkanları varsa guzel olur yada ses kayıtı yapabılıyorlarsa burada bızlele paylasmaları en azından bızım ıcın bır fıkır olacaktır :)

Video ve ses kaydından amaç nedir anlayamadım.
Devreyi ben kurgulayıp testlerini yaptıktan sonra dinledim.
Hakan ve Çağlar arkadaşlarımız da devreyi yapıp dinlediler.
Sonuçlarını da paylaştılar.
Ayrıca bu devrenin benzerlerinden neden daha iyi olduğunun teknik özelliklerini de
devre ile ilgili sayfada açıkladım.
Amacım basit gibi görünen benzer devreleri yapıp ''çok iyi'' demek yerine,
çok iyinin ne olduğu hakkında alternatif bir devreyi diy ortamındaki sizlere
hediye etmekti.
Ampl.nin kendisini dinlemedikçe ses kaydı hiç bir şekilde orijinal sound hakkında fikir veremez.

Ben bu ortama 750mA bias ile 15W SE Class A bir ampl. sundum.
Aynı şartlarda bir devre daha bulabiliyor musunuz?
Üstelik detay zenginliğindeki başarısı da bonusunuz.

Bu satırları yazarken kesinlikle kızgın, ya da kırgın bir ruh haline sahip olmaksızın
tamamen açıklayıcı olması açısından baktığımın bilinmesini isterim.

Selamlar
Tüketimleri ile ünlü ülkelerin tarihlerini üreten ülkeler yazar.
hamist
DIY Audio Gurusu

Meslek: endüstriel elektronik

Okunmamış iletigönderen cagdasbay » 08 Nis 2013, 11:33

Sabah bu ses kaydı mesajını okuduğumda aynı soruyu sormak istemiştim. Ki bunu yapanlar ve hatta vidyodan etkilenip devrenin süper olduğuna kanaat getirebilenler var. İlginç, tanrının milletimize verdiği eşsiz özelliklerden biri heralde. Çalan bir müziğin herhangi bir kayıt aletiyle kaydedilmiş sesini kendi ses düzeneğiyle dinleyip videodaki cihazın ses kalitesi hakkında yorum yapabilmek...

Ben de bu dediklerimi sansar34 arkadaşa ithafen söylemiyorum, lütfen alınmayın; bu tür örnekler, çekilmiş vidyolar ve üzerine yapılmış yorumlar bolca mevcut.
cagdasbay
DIY Audio Fanatiği

İl: muğla
Meslek: mak müh

Okunmamış iletigönderen hakan-imp » 08 Nis 2013, 12:45

ekrem3457 yazdı:Mosfet'leri aldım dün,önce 8 wat olanı yapacagım,sonra onuda yaparım,yavaş yavaş yükseliriz.

Dediğiniz gibi önce basit a class lar yapıp sonra tecrübe kazandığınız zaman çıtayı yükseltirsiniz.. Ama trafo gücü 2 kanal için yetmeyebilir dc voltaj baya düşecektir..

Kolay gelsin..
hakan-imp
DIY Audio Fanatiği

İl: Gaziantep

Okunmamış iletigönderen zunda » 08 Nis 2013, 17:47

wcf den önce onlarca transistörlü entegreli devre yaptım hepside bana göre birbirinden başarılı idiler ras 100 yapılıp kullanılınca budur transistörlü demiştim sonrasında tda 2050 yaptım bana göre entegrelerden başarılı olan bir tanesiydi wcf ortada yokken youtube den onlarca a klass devre videosunu indirip kıyaslamıştım açıkçası bilmediğim maceraya girmek istememiştim ama videolar pek fikir vermemişti bana her video benim pc nin kalitesi kadardı o kadar ama wcf yapımı çok basit olup hazır elimize gelmiş bilinen bir kaynağın tasarımı (hamit abi tekrar ellerine saglık teşekkürler )sonuçları mükemmel en önemlisi hamit abi gibi işin erbabı tavsiye ediyor çağlar usta devreleri onaylıyor yapan insanlarda teyid ediyor bu yeterlidir ortak kanı video yada ses kaydı fikir vermeyecektir herkese kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
zunda
DIY Audio Gurusu

İl: kütahya
Meslek: revizör.

Sonraki

Serbest Kürsü

• Bu konular da ilginizi çekebilir:
    Cevaplar
    Gösterim
    Son ileti

Kimler çevrimiçi