ekrem3457 yazdı:Biraz araştırdım ama bulamadım,veya benim gözümden kaçtı bilemiyorum.LM 3886'dan başka düşük thd oranına sahip,ama daha az besleme gücüne ihtiyaç duyan, çıkışı 10-20-30 wat gücünde olan bir amfi entegresi arıyorum.Diyeceksinizki 10 watlık A class yap.Ozaman da devasa trafo ve soğutucu gerekiyor.Yani daha minimalist bir chipamp arıyorum.TDA serisinden bir çok amfi yaptım,LM 1875 de yaptım,LM3886 sesini duyduktan sonra diğerleri teneke gibi gelmeye başladı.Velhasıl uzun lafın kısası LM 3886 kulvarında olup, daha küçük besleme gerektiren,10-20 w civarında bir entegre varmıdır acaba.
bu A class devreyi kuracağım inşallah,dur bakalım nasıl bir şey çıkaracağım ortaya.ekrem3457 yazdı:Şu anda öyle yapıyorum zaten,2x15 volt ac 90 wat trafo ile besliyorum LM3886'yı.%30 volümden fazla açamıyorum zaten evde.
Bu haliyle LM3886 küçük bir heatsink ile anca ılınıyor.Ama MERCEDES e tüp taktırıp 40 km hız ile gitmek kadar keyif veriyor anca.LM 3886'yı bir kutuya yerleştiremedim henüz, bağırsakları dışarıda duruyordu.En son dinlemek için bağlantıyı yaptım,sonra birden hoparlörden bir koku geldi.Hemen fişi çekip hop.u ayırdım,fişi tekrar takıp çıkışı ölçtüğümde 19 v gösteriyordu.Yani ne giriyorsa çıkışa onu veriyordu entegre.Toparlayıp bir kenara kaldırdım şu an, 300 w bir toroid trafo edinip bir kutu ayarlayana kadar LM3886 projesi bir kenarda duracak.
Daha önce hiç A class bir amfi dinlememiş biri olarak,forumdaki 8 w A class devreyi yapmaya karar verdim(elimdeki 2X15 v 90 w trafo bu devre için ideal sanırım) İRFPC50 leri ve TL 071 opamp'ı aldım.Bu hafta izinliyimbu A class devreyi kuracağım inşallah,dur bakalım nasıl bir şey çıkaracağım ortaya.
sansar34 yazdı:15 watt dual opamp class a yapan arkadaslardan rıcam ufak bı vıdeo cekme ımkanları varsa guzel olur yada ses kayıtı yapabılıyorlarsa burada bızlele paylasmaları en azından bızım ıcın bır fıkır olacaktır
ekrem3457 yazdı:Mosfet'leri aldım dün,önce 8 wat olanı yapacagım,sonra onuda yaparım,yavaş yavaş yükseliriz.
Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir