Açıkcası tek tek entegrelerle uğraşarak istediğim kaliteyi tutturmak konusunda biraz kararsız kaldım. Elimde mutlaka bir DAC olsun diye düşünmüyorum, ama en az 24bit/96KHz olsun ki yaptığıma değsin derdindeyim.
Bir seçenek dijital çıkışı olan bir deck CD'den çıkışı alıp iyi kalite bir DAC kitine vermek. Bu olası görünüyor, ama kaliteli bir DAC kiti de pek ucuz değil. 70-80 dolar vermenin de alemini görmedim, 200 dolar üstüne high-end olabilecekler var, ayrı kutularda.
Bir de PC ses kartları var, ama özellikle EMU-0404 ilgimi hep çekmiştir. Dijital girişlerine CD'den veya CD-ROM'un dijital çıkışından bağlasak sonuçta bir PC'ye bağlı kalmak şartıyla kaliteli ses sorununu çözmüş oluyoruz gibi. Bu da çok ucuz bir çözüm değil, bir bilgisayar + 200YTL'lik kart gerekiyor. Bir de bilgisayarın fan gürültüsü problemi var.
Bu tür bir geliştirmem var, daha bitmedi, ses kartı çözümü bekliyor, ama devreleri kendim yapmak yerine kitler ile birleştirdim. Şık bir şey ama ucuz değil, harddisk ve fan gürültüsünü aşağıya çekme derdim var. Çözümleri var da para işte
Bu yüzden iyi bir DAC kiti + dijital çıkışı olan bir CD, DVD oynatıcı en makul çözüm gibi görünüyor. Tam DIY olsun derseniz tabiki bir CD sürücü bulunur, DAC evde yapılır, kutulanıp köşeye konur. Ama SoundBlaster XFi üzerindeki DAC olmazsa, ki o da Cirrus Logic, 8 bitlikler ben de yara bırakır
Düşünelim bakalım..