yine yeniden RAS32

Projeleriniz » Elinizde olan veya hazırladığınız projelerinizi ayrıntılı açıklama ve resimleriyle beraber gönderin; ana sayfamızda isminizle beraber yayınlayalım. Ayrıntılı bilgi Haberler ve Duyurular forumunda mevcuttur.

Ynt: yine yeniden RAS32

Okunmamış iletigönderen hakan-imp » 07 May 2011, 10:06

nipponlar işimi görür heralde onlardan alacam
hakan-imp
DIY Audio Fanatiği

İl: Gaziantep

Okunmamış iletigönderen hakan-imp » 14 May 2011, 19:17

trafoyu buldum arkadaşlar 2 tane 2x22 volt ac çıkışlı toplam 400watt .bu trafoyla heralde kanal başına 20 watt güç alırım .buda benim için yeterli olur .kapasitörler istanbuldan gelecek. geriye bitek soğutucu kaldı. gökhan ustam elinizde bu devreye uygun bi soğutucu varmı gerekirse soğutucu fanla takviye ederim diğer arkadaşlarımın önerilerinide bekliyorum.(arkadaşlar yardım edinde ras 32 nin bir şubesinide benim memleketimde açim :)
hakan-imp
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 15 May 2011, 14:47

hakan-imp yazdı:gökhan ustam elinizde bu devreye uygun bi soğutucu varmı

Yahu ben stokcu muyum? :D

Elimde fazla yok ve alıp göndermem zaman alır. Zaten elektroniği bıraktım freze başında soğuk çekme çelik işliyorum. Ağır sanayi hamlesine katkıda bulunuyorum aklımca :D

Soğutucular bana biraz uzakta, elimde sadece kendi RAS32 devrem için frezelediğim soğutucular var. Biraz iriler, zaman sorunu yoksa bir ara gidip ilave soğutucu almayı düşünüyorum. O zaman size de birşeyler ayarlayabilirim.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul

Okunmamış iletigönderen hakan-imp » 16 May 2011, 21:35

buldummmm, en sonunda hemde çok değişik bişey eğer olursa buraya resimlerini koyarım artık çok tuaf bişey yahu .e ne yapalım gökhan hocam senden başka sahip çıkan yok bize :)
hakan-imp
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen hakan-imp » 24 May 2011, 22:47

arkadaşlar bugun ras32yi kapasitörlerin gelmesini beklemeden[bekleyemeden :D ] elimde olan 10000mf lik kondasörlerle çalıştırayım dedim ,devreyi daha önce hazırlamıştım zaten ama burda malzemelerini bulamıyorum . mpsaların kökü kurumuş topdancılarında bile yok . metal film direnç yok , kaliteli kondasötör yok,irpler yok[son iki tane kalmış onuda ben aldım] yani bu yoklukda 2. 3. sınıf malzemelrle bitane yapabildim ancak devreyi çalıştırdım ama yarı gürültü yarı ses çıkıyor.gücü ise tahminen 5-6 watt seviyelirinde ısınma yok denecek kadar az bu halde bile çıkan ses çok güzel .kanal başına 120000 mf lık kapasite inşallah yeter pi tipi besleme düşünüyorum. eğer gürültü kesilip güçde artarsa istediğim amfiye sahip olacağım. arkadaşlar birde sorum olacak devrede kullandığım transistörler mpsa 56 ların yerine bc 556 ,mpsa 06 ların yerine bc 547 kullandım ,malzeme yokluğundan mecbur bunları kullanmak zorunda kaldım çıkış transistörleride değişik marka ;irflerin biri İ.R. diğeride ST. st olanda irfp 150fı yazıyor diğerinde irfp150n yazıyor sorun olurmu acaba .kusura bakmayın çok soru soruyorum ama clas a konusu çok hassasmış yhu tecrübe gerekiyor
hakan-imp
DIY Audio Fanatiği

Önceki

Projeleriniz

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir