miriel yazdı:yurtdışında dıyTR yi en iyi şekilde temsil ettiğinize inanıyorum,Nico nun size hitaben yayınladığı bu projeden de nekadar önemli olduğunuzu gösteriyor zaten.
Aman sakın ha, eğer bir temsil söz konusu ise bu herkesin yaptığı birşey, biz sadece amatör olarak hobimizin peşinde koşup bu arada dostluklar kurup bilgimizi çayımızı kahvemizi paylaşıyoruz. Temsil lafı edilince egolar devreye girer ve birbirimizi yeriz, standart memleket yaklaşımı. Bir temsil söz konusu ise bu forum tüm katılanları ve de izleyenleri ile birlikte iyi bir örnek oluşturmaktadır. Daha öğreneceğimiz çok şeyler var, herşeyden önce bu bir kültür ve bu paylaşım kültürü kompleksiz olarak yerleşmedikçe bilgimiz de çoğalamıyor maalsef.
Nico ise inanılmaz bir filozof aynı zamanda, hayat hakkında öyle yaklaşımları var ki konu elektronikti, müzikti, ses devreleri hoparlörler olmaktan çıkıp hayata karşı bir duruş haline geliyor. Yoksa bu kadar enerjiyi bulup iş güç arasında yazıp çizmek çekilmez olur.
Dikkat ederseniz devreleri çalıştırıp sonra yayınlamıyoruz. Sevabıyla günahıyla, hatalarıyla paylaşıp dileyen arkadaşlarımızın da başarmalarına yardımcı olmayı hedefliyoruz, başka türlü beş dakikada PCB, 3 dakikada lehimledim hop hop hop işte çalıştı ne muazzam ses aldım gösterisi oluyor. Bunun yerine ortak birşeyler yaratmak çok daha keyifli. Tabiki bu arada proje sahibinin çok iyi çalışması gerekiyor, tasarımı başkalarına yaptırıp sonra da benim diye sahiplenmekle olmuyor. En iyi örneklerden birisi kesinlikle "Bir hoparlörün doğuşu" başlığıdır, baştan sona tasarım avr, fikir alınıyor ama eser proje sahibinin özgün eseri oluyor. Ve sonrasında bilgiler toparlanıyor ve kalıcı bilgiler haline getiriliyor.
Dilerim bu kültür, bu yaklaşım, bizlere de mal olur ve yüksek potansiyelimizi artık biraz harekete geçiririz.