LM 4651 + LM 4652

Projeleriniz » Elinizde olan veya hazırladığınız projelerinizi ayrıntılı açıklama ve resimleriyle beraber gönderin; ana sayfamızda isminizle beraber yayınlayalım. Ayrıntılı bilgi Haberler ve Duyurular forumunda mevcuttur.

LM 4651 + LM 4652

Okunmamış iletigönderen paü » 12 Nis 2010, 09:19

Arkadaslar ve sevgili hocalarım konus baslyıgında ki devreyi yapmak istiyorum ama henüz bir arastırma yapmadım...malzemelerin temini konusunda bir fikrim yok ama kit olursa hazır alıp kendim lehimleyebilirim yada hazırlanmış bir devre olabilir gerisini ben tamamlarım....bu konuda bilgileri öneriler ve tavsiyeleri olan arkadaslarımın cvp larını bekliyorum teşekkürler.
paü
Yeni Üye

İl: denizli
Meslek: elektronik

Ynt: LM 4651 + LM 4652

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 12 Nis 2010, 10:37

Aslında iyi bir konu yakalamışsınız ancak LM4651 ve LM4652 National tarafından üretimden kaldırılmış durumda.

Ancak Class D uygulaması konusunda popüler olmuş entegreler. 4651 sürücü, 4652 ise çıkış mosfetlerinin tümleştirilmiş halidir. Koruma devreleri, geniş frekans bandı ve düşük THD ile oldukça az yer kaplayan uygulamalar yapmak mümkün görünüyor. İnternet üzerinde çeşitli uygulamaları mevcut, örnek olarak aşağıdakini verebilirim.
http://www.hobby-hour.com/electronics/1 ... lifier.php
Açıkcası ben Class D ile sadece meraktan okumaktan öte ilgilenmedim, ciddi baskılı devre tasarımı isteyen ayrı bir uzmanlık alanı.
Ses kalitesi açısından pek tercih edilecek derecede iyi olmadığını yorumlardan okudum. Dolayısıyla profesyonel uygulamalar, subwoofer, araç amfileri, vb. uygulamalar için tercih ediliyormuş.

Malzeme temini sorun olacaktır, en azından ben rastlamadım. Ses kalitesi açısından da National'ın daha kaliteli ürünleri var, 4702 ile başlayan ve devam eden, ancak Türkiye'de bulamazsınız.
Eklentiler
170wpoweramplifier.gif
170wpoweramplifier.gif (47.61 KiB) 1227 defa görüntülendi
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul

Okunmamış iletigönderen paü » 13 Nis 2010, 04:43

tesekkür ederim hocam ilginiz ve bilginiz icin....
paü
Yeni Üye

İl: denizli
Meslek: elektronik

Okunmamış iletigönderen fatihcol » 05 May 2010, 11:06

Yüksek frekanslı anahtarlama işlemi sırasında tranzistörün sırtında kapasitif yük oluşuyor. Bu yüzden firmalar bu tip entegrelere kendi çıkış tranzistörlerini öneriyor (national entegre haline getirmiş) . İki entegrenin birlikte kullanılmasını şiddetle öneririm.
Kullanıcı avatarı
fatihcol
DIY Audio Fanatiği

İl: İstanbul
Meslek: Elektronik Teknisyeni

Projeleriniz

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir