JFET Bufferli LM3875 chipamp.

Projelerimiz » DIY Audio Türkiye ekibi tarafından geliştirilen projeler.

Cevap: JFET Bufferli LM3875 chipamp.

İletigönderen supernova » 26 Oca 2009, 13:38

ayrıntılı cevp için teşekkürler dr.öncelikle 100 mf eksik değil dediğim gibi ilk verdim siparişim ve acele ettim verrken boyutları göz önünde bulundurmadan.bu yüzden kondansatörün biri kartın alt tarafında :D multimetrede kartın +15 volt girişi ile regüledeki +15V çıkışına bağladım.ırf510 larda problem olması düşük ihtimal.çünkü bütün malzemeleri aynı yerden sipariş verdim.ıdss bandından kaynaklandığı aşikar bu bilgilerle.yeni parça alma ihtimalim olmadığından şimdi yapılması gereken iki kartından bias akımını aynı seviyeye (5.2) getirmekmi daha iyi yoksa diğeri 6 mA de kalsa sorun çıkarmı?yani iki karttaki akımlar aynı olmak zorundamıdır?..projeye yapacak arkadaşlar karta montaj yapmadan önce ilk önce 2sk170leri ölçmeliler demekki. hem orjinal olup olmadığını hemde ıdss bandını anlayabilmek için...bu arada elimde açıkta duran iki adet bas hop var ve onlarıda çok öncelerden yakmıştım.açıkcası onları bağlamayı hiç düşünmüyorum.bunların dışında başka hiç bişeyim yok.önmzdeki ay bose 301 leri almayı düşünüyorum :) ozamna kadar yatıcak devre.. :cry:
"Başkalarının bilgisiyle bilgin olsak bile, kendi aklımız kadar akıllıyız."
Kullanıcı avatarı
supernova
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul

İletigönderen hoparlör » 26 Oca 2009, 16:56

Ersoy yazdı:Arkadaşlar.

Lm3875 lerin ikisinide yakmış bulunuyorum. Deyim yerinde ise tam anlamıyla benim eşşekliğim :lol:

Montaj sırasında biranlık dalgınlıkla, pozitif besleme ucuna 220v değdirdim. Zos. Regülede uçmuştu. O nu hallettim. Ama şu an 2 adet lm 3875 e ihtiyaç var.

Beşli numunelerden birer tane artan varsa bana yollayabilirmi acaba?

Eminde birtane var galiba. Birtane daha lazım. Yardım lütfennn...

Ersoy'cum,

Sana nazar boncuğu getiricem bi dahaki sefere :)

Bu sanayi elektriği felan derken olanlar hep sana oluyor. Bak ben hiç birşey yakıyor muyum, elime havya bile değmiyor :(

Neyse, geçmiş olsun diyorum, acilse benimkileri de verebilirim sana.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul

İletigönderen Ersoy » 26 Oca 2009, 17:23

Evet Gökhancım. Haklısın.
Ben buaralar biraz dalgın kafayla geziniyorum. Malum Ekonomik kiriz herkezi etkiliyor. :)

Teklifine çok teşekkür ederim. Senin takımı bozmayayım. Beş adet olarak gelen arkadaşlardan bir tane artan vardır diye düşünüyorum. Emin arkadaşımızdan birtane geliyor, birtane daha çıkarsa eğer süper olacak.

Hazardan çıkar belki ?
Kainat, düşünceleri değil, hareketleri alkışlar.
Ersoy
DIY Audio Gurusu

İletigönderen Hazar » 26 Oca 2009, 17:38

Ersoy yazdı:Evet Gökhancım. Haklısın.
Ben buaralar biraz dalgın kafayla geziniyorum. Malum Ekonomik kiriz herkezi etkiliyor. :)

Teklifine çok teşekkür ederim. Senin takımı bozmayayım. Beş adet olarak gelen arkadaşlardan bir tane artan vardır diye düşünüyorum. Emin arkadaşımızdan birtane geliyor, birtane daha çıkarsa eğer süper olacak.

Hazardan çıkar belki ?

Ben fazlalarımı Gökhan beye verdim, sadece kartta takılı olanlar var :) Hazır ucuzken alalım aslında National'dan. 14 dolar olmuştu Emin bey aldığında. Ben 30 kusür dolar vermiştim...
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Sayfası
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

İletigönderen hoparlör » 26 Oca 2009, 17:40

Ersoy yazdı:Evet Gökhancım. Haklısın.

Hazardan çıkar belki ?

Yahu National'dan 5 tane sample istedim, 40 dolar dediler??

Üstelik sonu edu.tr ile biten e-posta adresine?? Türkiye'ye mi gıcıklar yoksa akademik camia adamları söğüşledi mi acaba?
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İletigönderen drhardware » 26 Oca 2009, 17:47

supernova yazdı:ayrıntılı cevp için teşekkürler dr.öncelikle 100 mf eksik değil dediğim gibi ilk verdim siparişim ve acele ettim verrken boyutları göz önünde bulundurmadan.bu yüzden kondansatörün biri kartın alt tarafında :D multimetrede kartın +15 volt girişi ile regüledeki +15V çıkışına bağladım.ırf510 larda problem olması düşük ihtimal.çünkü bütün malzemeleri aynı yerden sipariş verdim.ıdss bandından kaynaklandığı aşikar bu bilgilerle.yeni parça alma ihtimalim olmadığından şimdi yapılması gereken iki kartından bias akımını aynı seviyeye (5.2) getirmekmi daha iyi yoksa diğeri 6 mA de kalsa sorun çıkarmı?yani iki karttaki akımlar aynı olmak zorundamıdır?..projeye yapacak arkadaşlar karta montaj yapmadan önce ilk önce 2sk170leri ölçmeliler demekki. hem orjinal olup olmadığını hemde ıdss bandını anlayabilmek için...bu arada elimde açıkta duran iki adet bas hop var ve onlarıda çok öncelerden yakmıştım.açıkcası onları bağlamayı hiç düşünmüyorum.bunların dışında başka hiç bişeyim yok.önmzdeki ay bose 301 leri almayı düşünüyorum :) ozamna kadar yatıcak devre.. :cry:

Ok..
İki kanalın eş olması kaçınılmazdır. Dolayısıyla her ikisinde de 5.2 iyi bir değer.. Tek bir kriterimiz var ses kalitesi, gerisi teferruattır!
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu

İl: Ankara

Reklamlar

İletigönderen e_cag » 26 Oca 2009, 17:53

hoparlör yazdı:
Yahu National'dan 5 tane sample istedim, 40 dolar dediler??

Üstelik sonu edu.tr ile biten e-posta adresine?? Türkiye'ye mi gıcıklar yoksa akademik camia adamları söğüşledi mi acaba?

En son istediğimizde 12 USD falandı!? Hatta o fiyata getirdik. İki farklı kişi birden!..
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Meslek: Kimyager

İletigönderen hoparlör » 26 Oca 2009, 18:12

Anlamadım ben de :(

2 tane 20 USD, 4 tane 33 USD, yani normalinden daha da pahalı. Satın almak istediğimde de digikey.com adresine yönlendiriyor.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İletigönderen Ersoy » 26 Oca 2009, 18:23

Eyvah eyvah.

Deme yahu. Ne olacakşimdi?
Kainat, düşünceleri değil, hareketleri alkışlar.
Ersoy
DIY Audio Gurusu

İletigönderen TDA7294 » 26 Oca 2009, 19:36

Ben gmail hesabi ile almıştım lm3875 leri. Ben de olsa yollardım başkasına (the_cantan) söz verdim.
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak-Aksaray
Meslek: Öğrenci

ÖncekiSonraki

Projelerimiz

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Bing [Bot], Google [Bot] ve 0 misafir