Bir hoparlörün doğuşu

Makaleleriniz » Elinizde olan veya yazdığınız makaleleri(teorik bilgi, nasıl çalışır gibi bilgiler) gönderin; ana sayfamızda isminizle beraber yayınlayalım. Ayrıntılı bilgi Haberler ve Duyurular forumunda mevcuttur.

Ynt: Bir hoparlörün doğuşu

İletigönderen miriel » 13 Ağu 2010, 22:24

Potu uygun konuma aldığımda dip ses hiç yok zaten. Tek problemi potu hareket ettirirken yaşıyorum tam balansın orta noktasına gelince çat sesi geliyo yüksekçe. Potun dandikliğinden olabilir sanırım. Makalede potu iptal etmeyiniz yazıyor. kutu içinde saklayayım bende. Dokunulmadığında herşey güzel.
İnanç GÜMÜŞLER
Kullanıcı avatarı
miriel
DIY Audio Gurusu

İl: RİZE
Meslek: Makina Mühendisi

İletigönderen miriel » 13 Ağu 2010, 22:47

Bağlantıyı bu şekilde yaptım.

13082010045.jpg

Buda sisteme renk kattığım anlar :) Ses gayet hoş ama ilerleyen zamanda Ras32 ye geçeceğime eminim.

IMG00009-20100812-1505.jpg
İnanç GÜMÜŞLER
Kullanıcı avatarı
miriel
DIY Audio Gurusu

İletigönderen maystor » 14 Ağu 2010, 00:33

O nasıl bir güç kaynağıdır öyle, kaynak makinesi falan mı :D .
SADECE KENDİN OL!
Kullanıcı avatarı
maystor
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul
Meslek: makine otomasyonu

İletigönderen Hazar » 14 Ağu 2010, 11:24

maystor yazdı:O nasıl bir güç kaynağıdır öyle, kaynak makinesi falan mı :D .

Subwoofer amplifikatörünün 12V'luk beslemesi olsa gerek :)
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Sayfası
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

İl: İstanbul

İletigönderen maystor » 14 Ağu 2010, 11:45

Aslında oto amplilerin beslemesi de normalde smps in çıkışından 20-30V falandır, bendeki PIONEER inkisi mesela +-27V.
İçinden 3 tane kablo çekip dışarıdan dc ile beslense öyle devasa bir 12V kaynağa gerek kalmayacak. Tabi içerideki smps i de ayırmak lazım.
SADECE KENDİN OL!
Kullanıcı avatarı
maystor
DIY Audio Gurusu

İl: istanbul
Meslek: makine otomasyonu

İletigönderen e_cag » 14 Ağu 2010, 15:17

miriel yazdı:Potu uygun konuma aldığımda dip ses hiç yok zaten. Tek problemi potu hareket ettirirken yaşıyorum tam balansın orta noktasına gelince çat sesi geliyo yüksekçe. Potun dandikliğinden olabilir sanırım. Makalede potu iptal etmeyiniz yazıyor. kutu içinde saklayayım bende. Dokunulmadığında herşey güzel.

Kaynaktan volüm kontrlü yapacaksanız ampli giriş potunun yerine 20-47K sabit direnç koysanız iş görür. Hem sorunun pottan kaynaklandığı kesinleşmiş olur.
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Meslek: Kimyager

Reklamlar

İletigönderen miriel » 14 Ağu 2010, 16:20

Güç kaynağının da diy olduğu anlaşılıyor heralde :)
Onun yapılışını da anlatırım bir ara. 2 trafo var içinde, devreye trafolar yetersiz geldiğinden devreyi yarı güçte çalıştırıyorum. Anfi çıkışından 300w alınıyor şuan. Yeterli trafo olsa 600w civarı güç elde etmek mümkün. Yani 15V/40A

e_cag yazdı:
miriel yazdı:Potu uygun konuma aldığımda dip ses hiç yok zaten. Tek problemi potu hareket ettirirken yaşıyorum tam balansın orta noktasına gelince çat sesi geliyo yüksekçe. Potun dandikliğinden olabilir sanırım. Makalede potu iptal etmeyiniz yazıyor. kutu içinde saklayayım bende. Dokunulmadığında herşey güzel.

Kaynaktan volüm kontrlü yapacaksanız ampli giriş potunun yerine 20-47K sabit direnç koysanız iş görür. Hem sorunun pottan kaynaklandığı kesinleşmiş olur.

Bu direnci nereye koymam gerekiyor ? RCA şasesinen kablonun ekranınamı acaba. Oralar biraz karışık da :)
İnanç GÜMÜŞLER
Kullanıcı avatarı
miriel
DIY Audio Gurusu

İletigönderen e_cag » 14 Ağu 2010, 16:38

İşaretlediğim gibi:
acikdevre_buyuk.gif
Yaptım yaptım kutulayamadım.
Kullanıcı avatarı
e_cag
DIY Audio Gurusu

Meslek: Kimyager

İletigönderen hoparlör » 16 Ağu 2010, 17:54

Amatör yazdı:Mur 860 lar bulunabiliyor mu?

Bulunabiliyor, daha garantisili daha yüksek amperlisi var, aynı fiyat.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İletigönderen hoparlör » 16 Ağu 2010, 17:57

Bu potlarla herşey mümkün, ses ayarı dışında :P

Piyasada düzgün pot yok ama var olan Alps ya da Piher marka yollardım sana, bu kadar uğraşmazdın. Açıkcası bu tür Çin Çöpü ile ayar felan yapılamıyor. Marka olsun ne olursa olsun, ya da kurşun kalem karbonundan kendimiz yapalım, kesin daha iyidir.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

ÖncekiSonraki

Makaleleriniz

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir