meteor2011 yazdı:öncelikle çalışmanızda oluşturduğunuz çıkış trafosunun vasat olduğunu düşünmüyorum. çünkü çıkış trafosunda tek parametre band genişliği değildir. kaldıki bu anlamdada trafonuz ses bandı için asgari gerekleri karşılıyor. diğer parametreler (ki bence bunlar belkide frekans değerlerinden daha ön planda ses kalitesi için) nüvenin lineer davranışı, histerezis cevabı, trafonun rezonans frekansı ve süreksizliği gibi..ki burda nüve kalitesi güç çıkış trafoları için kullanılabilecek nüvelerden vasatın çok üstünde özelliklere sahip bir nüve..
sonuç olarak, çıkış trafosuna sadece frekans genişliği ile değer biçmek, lezzeti ile bizi etkileyen bir yemeğin miktarını değerlendirmek gibi olacaktır..bence.
çalışmalarınız için sizi tebrik ediyor, sonraki çalışmalarınızda öğrendiklerinizi geliştirerek, kimilerince vasat olarak değerlendirilen trafonuzu dahada geliştireceğinize inanıyorum Hamit bey.
Aslında ''sıradan'' ifadesinin fazla ağır olduğu bilincinde kullandım o ifadeyi.
Kaldı ki, sanıyorum frekans bandının geniş olabilmesi, zaten sizin de
vurguladığınız detaylara büyük oranda ulaşılmadıkça pek mümkün değil gibi
geliyor bana.
Ve elbette trafo yapısı ve materyal özellikleri bu noktada büyük avantaj sağladı,
yoksa benzer bir trafo sanırım en az 2 katı büyüklükte olacak olmasına karşın,
şu an'ki sonuca ulaşmak çok da kolay olmayacaktı, belki de mümkün olmayacaktı.
Sizden ve sanal ortamdaki makalelerden edindiklerim ile geldiğim bu nokta,
5-6 ay içinde bunya yıllık biri için oldukça büyük başarı.
Ve yeni projeler için şu an için daha hazır gibi olsam da,
uzunca bir süre böylesine özen isteyen çıkış trafosu konusuna
bulaşmamaya çalışacağım... derken aslında aklımda ''acaba''lar da yok değil.

Ve elbette sesin lezzeti, örs ve üzengi kemiklerini geçtikten sonra
vardığı yerde bir orkestra yaratıyor.
Selamlar meteor2011 bey.