Devre temelde Fisher X100a push-pull amfi,çıkış lambası olarak kolayca bulunabilecek ve elimde birkaçtane olan el84,girişteki gerilim kazancıda 12ax7 ler ile yapılıyo.Orjinal x100 de ton kontrol ve pre kısımları var ve o haliyle 18w güç verebiliyor.Tahminlerimce benim kopyam 15w verebileceğini tahmin ediyorum.Çizdiğim baskı devredende anlaşılacağı gibi amfinin sadece güç katını yapıyorum,zaten şahsi fikrim amfiyi güç yükselteçi olarak yapmak,pre ve ton kontrol herzaman ayrı olmalı ilerde çok daha iyi bir pre yada ton kontrol dinlediğinde insan tamamen sistemi değiştirmek zorunda kalabilir.
Devre bence ev için ideal bir Lambalı amfi uygulaması,edindiğim bilgilere dayanarakta diyebilirimki devrenin seside mükemmelmiş özellikle midleri.Çok fazla maliyetli bir amfi olmamakla birlikte maharetinin çok fazla olacağını tahmin ediyorum.
Devrenin orjinali otomatik biase (katod bias) benim malzemelerim buna elverişsiz olduğundan bias üzerinde çok fazla değişiklik yaptım.Öncelikle devrenin orjinal gerilim ve besleme devresini koruyarak,lambalara negatif sabit bias uyguladım,buna ek olarak devrenin faz bölücü kısmına bir ac faz ayarı potansiyometresi koydum fakat 2-3w lık potansiyometre bulamzsam bu kısmı iptal edeceğim.Giriş gerilim yükselteci katında alçak ve yük sek geçiren filitreler ekledim tabi bu detaylar aslında çok önemli değil en önemlisi negatif bias,bence 15w üzerindeki bütün amfilerin negatif bias edilmesi gerekir ki bu amfilerin daha güvenli,ucuz ve çıkış lambalarının eşlenmemesi takdirde oluşabilecek sorunları en aza indirilmesinde en kolay yol olacaktır.
Genelde el84 uygulamalarında negatif bias'a pek rastlanmaz,ençok el34 ve 6550 gibi 20-50w arası amfilerde görülür.Fakat bu devrede katod bias hattında 5w gibi bir potansiyometre mevcut yine buna ek olarak 10w gücünde dirençlere ihtiyaz olacaktır.Eğer lambalarınızda eşlenik değilse devrenin ortak bir katod direnci olduğundan dolayı her lambadan Allaha emanet bir akım akacaktır.Bütün bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için devredeki negatif bias olan yaklaşık -25v (el84 lambasının yaklaşık negatif bias gerilimi -20v) değişikliğini yaptım.Bunun bize zahmeti trafoya fazladan bir sargı daha sardırmak olacakki ozaman istendiği zaman istenilen bias akımına devre ayarlanabilecek.

Şimdilik devre ile ilgili aklıma gelenler bunlar,yakın zamandada devreyi montaja başlayacağım zaman zaman çalışmalarımı paylaşmak üzere görüşürüz diyorum bütün DİY Audio takipçilerine...