dr. hardware hocam saol:) .ben bu hoparlörleri toplam 50 watt arası kaliteli bir amfi ile sürmek istiyorum zaten cok büyük bi odam yok belki 50 watt bile fazla gelicektir(4mt.x4.5mt).aslında ben bas sesleri mid sesleri 2 ye ayırıp tizi tek kanal üzerinde sürmek istiyordum.aslında toplam 50 watt dedim ama işin içine aktif cross-over girince tabiki her kanal için yarı ayrı watt hesabı yapıp toplamının almak lasım.
aktif-cross overla her kanal için amfi düşünmemin sebebi sesin pasiflere göre biraz daha iyi olması ve her hoparlöre aynı watt sesi verip sürmekden ise her kanalın yeteceği bir watt amfi bağlayıp toplam gücü azaltmak.belki sistem olarak cok zor olucak ama verimin artacağını düşünmekdeyim.
aslında fazla yükses istemediğim için piyasada satılan 20- 30 ytl lik(ankara konya sokakdaki çin malı hoplarlöerden bahsediyorum)yani örnek vermek gerekirse çinmalı 300 watt bas hoparlörünü (tabi ki 300 watt sadece üzerinde yazan yoksa 100 wattı geciceğini sanmam) maximum 30 watt amfi ile süreceğim için bana cokda sorun cıkarmayacağını düşünüyorum sonucta yani yüksek güçlü hoparlörden daha düşük güçlü amfi ile sürmek sotun cıkarmasa gerek
birede ampli için izole alan demişsin ben amfileri hoparlörden bağımsız yapmayı planlıyorum.yani hoparlörün arkasına her kanal için(mid bas tiz) cıkış vericem onlara her kanalın amfisini bağlayacağım.
kolonnun ölçüleri en büyük hoparlörün olduğu kısmın genişliği 45 cm boy 165 cm ve derinlik 105 cm alttaki mermeride 55cmx120cmx6cm(bilerek bu kadar büyük ve kalın mermer düşündüm hem denge hemde ağılık acısından sonucta hopalör kolonları stabil drudukca distorsiyon azalır) biraz irice farkındayım