deniz1 yazdı:Botsları inceledim/dinledim memnun kalmadım, özellikle uzun süreli dinlemelerde çatlama yapmakta.En azından benim incelediklerim.Nokiaları bazı sitelerde buldum ama 4 ohm luktu.
Bots ürünleri konusunda, benim özellikle HiFi hoparlörleri için söyleyebileceğim, mecbur olmadıkça kullanmamaktır. Maalesef yaptığım 30cmlik ve 16 cmlik hoparlör testlerinde ses seviyeleri ciddi anlamda düşük çıktı. Amfi gücü yüksek olduğu zaman da distorsiyon ciddi anlamda artıyor.
Daha önceden birebir hoparlör karşılaştırması yapmamıştım, 30cmlik baslar için yaptığım kabinler de fena değildi. Göreceli olarak uymuştu ama şimdi diğer hoparlörlerle karşılaştırdığımda ciddi anlamda farklar var. Tam olarak ölçüm yapmak için ekipmanım var ama henüz yeniden ölçüm ortamını kuramadım. Önümüzdeki günlerde başaracağım umarım.
Nokia'ları ise iki tanesini seri bağlayıp 8 ohm olarak kullanabilirsiniz. Aslında 8 ohmlukları vardı ama kalmamış durumda.
Ya da 12-14cm Jamo alabilirsiniz ama bunlar daha küçük baslar. Millennium marka da var ama açıkcası ben test etmedim.
20cm JBL'ler için parametrelerini araştıracağım, bulursam gönderirim.