Amatör yazdı:Dual lerin vas değeri çok düşüktü hatırladığım kadar ile
Zaten hp ü çalarken elinize aldığınızda geriye fazla hava itmediğinden bu durum kolayca anlaşılıyor.Dolayısı ile bass performansı düşük
3 yolludan beklediğimiz derin bass sesler bu dual bass ile mümkün değil.
Bununla iyi bir raf tipi olur diye düşünüyorum tabiiki iyi bir tweeter bulmam gerekli öncelikle.
Yaklaşık 45 lt bir kabin ile denedim dual bassları (50x30x30).Sonuç pek de iyi değildi
Hesapladığımız gibi 20 lt ile deneyeceğim,uygun tweeter ları bulabilirsem
Ben de ham suntadan yapmayı düşünüyordum,ne kadar bir marangoz arkadaş mdf önerse de.
Ben de şunun gibi bir kabin tavsiye ederim.
Yapımı zor gibi görünse de aslında hiç te zor değildir. Sadece içeriyi ikiye bölen bir tabla bulunmaktadır. Bu tablanın tam ortasında 3cm lik bir hava deliği mevcuttur. Tweeter üst kapağa takılmaktadır. Üst kapak vidalanabilir cinsten yapıldığı için sökülüp takılabilir dolayısı ile de değiştirilebilir.

Üst kapağın yan tarafında 1.5 cm lik boşluklar bulunmaktadır. Hoparlör rezonansına göre bu ölçü 2cm de olabilmektedir.
İç izolasyon malzemesi alt bass bölgesi için sıkıştırılmış 2cm kalınlığında izocam yünüdür. Üst bölüm izolasyonu ise oto döşemelerinde kullanılan 1cm kalınlığında preslenmiş parça kumaştır.
Daha önceleri muhtelif ebatlarda ve muhtelif hoparlörler ile birkaç kez yapılıp test edilmiş olup netice oldukça iyidir.