DIY MIXER Preamp

Amplifikatörler » Hoparlör amplifikatörleri, preamplifikatörler hakkında soru ve incelemeleriniz...

Ynt: Condencer Mikrofon Preamp.

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 30 Nis 2010, 21:36

maystor yazdı:Bu pre'yi kalite bir mic kapsülü ile hoparlör ölçümünde kullanabilirmiyiz?

Edit: PCB'de ufak bir hata var galiba - beslemenin GND'sini nereye bağlayacağız? :D

Kullanabiliriz, ancak fantom besleme kapsüllerde 48V olamaz. Kapsüllere genellikle preamp birlikte yerleştiriliyor ve 48V ile besleniyor. Uygun bir direnç ile besleme 2V civarına düşürülerek kapsüle veriliyor.Ayrıca kapsüllerin SPL algılamasını artırmak gerekiyor, bunun için örneğin WM61A örneğinde olduğu gibi dış muhafaza ile toprak bağlantısı kesilerek ters kullanılıyor.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul

Ynt: DIY MIXER Preamp

Okunmamış iletigönderen TDA7294 » 30 Nis 2010, 23:29

Mixer katı bu olacak.
Resim
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

İl: Zonguldak-Aksaray
Meslek: Öğrenci

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 01 May 2010, 14:15

Güzel, elinde kaliteki 50K pot var mı peki?
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen TDA7294 » 02 May 2010, 22:37

Piyasa malı kullancağız mecbur :(
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 02 May 2010, 22:52

25 kuruşluk çin malı olanlardan :(
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen TDA7294 » 02 May 2010, 23:15

Evet :(
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 03 May 2010, 00:43

İşte bu yüzden Behringer diyorum, ondan daha ucuza mal etmek imkansız :(
Pahalı gibi duruyor ama malzeme kalitesi+verilen emek kesinlikle daha ucuz. Kayıt yapmayacak olsanız bu kadar cır cır etmem ama, hani insanın kendi yaptığı da başka keyifli ama, aynı sorunu ölçüm mikrofonu için gerekli premap vs. için uğraştığımda anlamıştım. Herkesler de yazmışlar değmez diye ama insanın gözünde büyüyor işte. Haklılarmış.
Biliyorum öğrenci bütçesi ama... :?
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen TDA7294 » 04 May 2010, 01:30

hoparlör yazdı:İşte bu yüzden Behringer diyorum, ondan daha ucuza mal etmek imkansız :(
Pahalı gibi duruyor ama malzeme kalitesi+verilen emek kesinlikle daha ucuz. Kayıt yapmayacak olsanız bu kadar cır cır etmem ama, hani insanın kendi yaptığı da başka keyifli ama, aynı sorunu ölçüm mikrofonu için gerekli premap vs. için uğraştığımda anlamıştım. Herkesler de yazmışlar değmez diye ama insanın gözünde büyüyor işte. Haklılarmış.
Biliyorum öğrenci bütçesi ama... :?

Evet ama yapıp dinleyelim kaydedelim bakalım nasıl olacak.

Bir adet daha phantom power suply.
Eklentiler
Adsız.gif
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 04 May 2010, 11:09

Evet zaten insanı bu işlere bulaştıran da bu dinleyelim bakalım nasıl olacak duygusu:)

Belli de olmaz, çok memnun da kalabilirsin, kayıt biraz göreceli bir alan. Eğer malzeme kalitesini tutturabilsen hani daha ucuz olmasa bile kendin yap derdim, benim tek çekincem bu. Ama seneler önce iyi kötü bir baskılı devreye bir ton kontrol devresi yapmış bir Mehmet abimiz vardı. Plaktan kasete kayıtlar yapardı, çok da iyi bir plak arşivi vardı. Sony pikaplar, deck teypler, Pioneer amfiler, ekolayzır felan derken asıl başrol üç kafalı Hitachi deck teypdeydi. Kolonlar da Pioneer HPM-100, tizleri yanık, sardırılmış ama gebe yanmış, idareten çeşitli tizler takılmış. İşte o tizlerin katili de o ton kontrol devresiydi, kayıtta kullanırdı ve doğal bir eğimle kuvvetlendirdiği tizler biraz da osilasyon yapardı sanırım, duyamadığımız üst frekanslarda tizlerin işini bitiriverirdi. Ama kaset kayıtları oldukça iyidi, halen elimde kalmış birkaç kaset olacak, bir zamanların analog kayıtları başka keyifli oluyor doğrusu.

Kayıtta kendi devreni yapmanın en büyük getirisi bence, o kadar uğraşmaya üzerinde oynayıp sesi renklendirecek uyarlamalar yapmak. Bence komple devreleri ESP'den yap, en azından denenmiş ve güvenilir.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen TDA7294 » 04 May 2010, 17:02

Bu phantom u bir mixerin servis kitapçığından aldım
Kullanıcı avatarı
TDA7294
DIY Audio Gurusu

ÖncekiSonraki