psu yu altın kaplamak

Güç Kaynakları » Ses devrelerinde kullanılan komponentler kadar, güç kaynağının kalitesi de önemlidir. Güç kaynakları hakkındaki soru(n)lar

psu yu altın kaplamak

Okunmamış iletigönderen sercii » 20 Nis 2008, 22:08

arkadaslar anfı devremın pre anfımını kablo ve soketlerımı altın kaplıyorum kafama takılan sey psu nun yollarını altın kaplamaya gerek var mı dıyeceksınızkı kablolar bakır onlarıda altın kaplayacagım bana yardımcı olmanızı ıstıyorum saygılar
itaad et rahat et
sercii
DIY Audio Takipçisi

İl: karabük
Meslek: kuyumcu

Okunmamış iletigönderen berat23 » 21 Nis 2008, 16:42

bakırı altın ile kaplamanın iletkenliğe çok katkısı olacağını zannetmiyorum.tek artısı korozyon sorununu çözmesi bu durumda gereklimi siz karar verin
Resim
berat23
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen sercii » 21 Nis 2008, 23:26

sesle ılgılı bolumlerı kaplamak daha mantıklı olacak:)
itaad et rahat et
sercii
DIY Audio Takipçisi

İl: karabük
Meslek: kuyumcu

Ynt: psu yu altın kaplamak

Okunmamış iletigönderen fatihcol » 16 Şub 2012, 10:55

Altın; temas iletkenliği bakımından en iyi, taşıma iletkenliği bakımından ise en kötü madendir.
Kullanıcı avatarı
fatihcol
DIY Audio Fanatiği

İl: İstanbul
Meslek: Elektronik Teknisyeni

Okunmamış iletigönderen dhan000 » 16 Şub 2012, 12:00

korozyona karşı altın ile kaplamak iyi olabilir ama sizin istediğiniz iletkenlik için gümüş ile kaplayın...
dhan000
DIY Audio Fanatiği

İl: adana

Okunmamış iletigönderen Ersoy » 19 Şub 2012, 11:46

Merhabalar.

Altın kaplama durumu, yüksek oksidasyona karşı kullanılan bir yöntemdir. Yani kabloların cak larını kaplanır ki korozyondan kaynaklı iletim zayıflaması olmasın. Hatta altından paha değerli olan paladyum madeni, eski telekominikasyon sistemlerinde yani mekanik çalışan telefon santrallerinin röle kontaklarında kullanılırdı. Bu şekilde milyonlarca kere, korozyon ve ark yapmadan ötürü yıpranmadan çalışırlardı. Tabi artık kullanılmıyor. Hepsi dijital oldu. Birgün bir hurdacıda eskibir telekomdan çıkma telefon santrali bulacak olursanız hemen alın derim :)

Neyse konuya dönelim.
Eğer iletkenin üzerinden akım taşıyacaksanız bakır yeterli olacaktır. Yani psu daki yolları kalın tutun ve üzerini lehim kaplayın okadar.

İş frekans taşımaya gelince farklı. Frekans taşındıkları iletkenin üzerinden akarken şöylebir yol izlerler;
Düşük frekanslar misal, kablonun kesitinin ortasından akmaya çalışır ve bakır yeterlidir, yüksek frekanslar ise kablo kesitinin dış yüzeyinin kullanır ve tizler en çok gümüşü severler. Yani Bas için kalın bakır tiz için gümüş kaplama. Audioda bu yönteme hibrit iletim denir. Psu devresinde ses frekansı ile ilgili bir işlem olmadığına göre yolları kalın tutmalı, lehimle kaplayıp gücü artırilmalı, korozyonda korumak isteniyorsada üzerine sentetik vernik uygulanmalı. Bu gayet yeterli olacaktır.
Benim tevsiyelerim bunlardır, Başarılar dilrim.

Kolatgelsin.
Kainat, düşünceleri değil, hareketleri alkışlar.
Ersoy
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Güç Kaynakları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir