Nichicon BK0-CA1318-H17

Güç Kaynakları » Ses devrelerinde kullanılan komponentler kadar, güç kaynağının kalitesi de önemlidir. Güç kaynakları hakkındaki soru(n)lar

Nichicon BK0-CA1318-H17

Okunmamış iletigönderen Bedri® » 10 Arl 2010, 20:59

Selamlar arkadaşlar bugün Adapazarı'nda bir elektronik malzemecisinde tesadüfen bu kondansatörü buldum oldukça etli butlu bir elektrolitik kondansatör. Çapı en az 10cm var belki 12cm... Nichicon BK0-CA1318-H17 Kodlu üzerinde başka birşey yazmıyor. Kondansatör siyah plastik kaplı altın sarısı renkte - kuşağı var. Bacakları vidalı. Ne yazıkki fotoğrafını bulamadım bir de satıcı fiyatını bilmiyordu. İstanbula sorup öğreniriz dedi. Ayrıca Nichicon 10000uF100V luk kondansatör vardı. Sanırım bunu alacağım. Tabi bir fiyat alayım sonra. Yıllar önce turuncu renkli iki kondansatör sordum bu satıcıya indirimli fiyat olarak 60Lira demişti.

Bu kondansatör haricinde KENDEİL marka bir italyan menşeyli kondansatör vardı. 10000uF 63V Bu da baya büyük çaplı. Belki bunun da çiftini alırım. Ne düşünüyorsunuz bu kondansatörlerle ilgili merak ediyorum özellikle ilk yazdığım kondansatör audio amaçlı kullanılabilirse belki ucuza alabilirim.
Kullanıcı avatarı
Bedri®
DIY Audio Gurusu

İl: Sakarya
Meslek: Resim Öğretmeni

Ynt: Nichicon BK0-CA1318-H17

Okunmamış iletigönderen farfisa » 10 Arl 2010, 22:57

nichicon kondansatörler gerçekten kaliteli kondansatörler kendeillerde öyle ama satıcı bunların fiyatını bilmiyorsa bence uzun bir zaman rafta beklemiş değerlerinde kayıplar olmuştur diye düşünüyorum belkide önyargılıyım ama piyasadaki kaliteli kondansatörlerin çoğu böyle uçuk fiyatlar çekip malzemeyi kurutuyorlar geçenlerde karaköyde yeni yaptığım lambalı anfi için 47 mf 450 v kondasatör ararken tesla marka kondansatör buldum ama enaz 25yıllık nerde ise çıraklık yıllarımdan kalan örneklerinden ve tanesine 10tl istedi tabi almadım dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum sonuçta kimsenin sokağa atacak parası yoktur iyi çalışmalar
Resim
farfisa
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Bilgisayar müh. Hifi tamircisi

Okunmamış iletigönderen Bedri® » 10 Arl 2010, 23:05

Bu kondansatörlerin üzerinde tarihlerini anlayabileceğimiz bir kod yazı neden bulunmaz ki.. Sanırım bu kondansatörler 2 yıldır bu dükkandalar çünkü en son 2 yıl önce kondansatör arayışı içindeyken buraya sormuştum. Olsa görürdüm. Tabi kondansatörlerin buradan önce mazisi varmıdır orasını bilemiyorum.
Teşekkürler iyi çalışmalar.
Kullanıcı avatarı
Bedri®
DIY Audio Gurusu

İl: Sakarya
Meslek: Resim Öğretmeni

Okunmamış iletigönderen the_cantan » 11 Arl 2010, 22:50

farfisa yazdı:böyle uçuk fiyatlar çekip malzemeyi kurutuyorlar geçenlerde karaköyde yeni yaptığım lambalı anfi için 47 mf 450 v kondasatör ararken tesla marka kondansatör buldum ama enaz 25yıllık nerde ise çıraklık yıllarımdan kalan örneklerinden ve tanesine 10tl istedi tabi almadım dikkatli olmanızı tavsiye ediyorum sonuçta kimsenin sokağa atacak parası yoktur iyi çalışmalar

farfisa yazdı:TESLA 450V 50+50 mf KOND. 2 ADET ORJİNAL ÇEKOSLAVAK 1977 ÜRETİM DENEME AMAÇLI KULLANILDI ÇOK KIYMETLİDİR

Sevgili @Farfisa
yanlış anlaşılma olmasın.satılık topiğinde sizin TESLA kon.re kıymetli demeniz yüzünden değerli sanıyordum.buldum da üstelik 6 tane mi ne aldım.gerçi sizden ucuza aldım ama(500V olması cazip kıldı.) 450V Nippon, Elite, Nichicon, CHN felan kaynıyor piyasa.
yani enteresan bu malzeme işi. :D
Kullanıcı avatarı
the_cantan
DIY Audio Gurusu

Okunmamış iletigönderen farfisa » 12 Arl 2010, 00:28

hayırlı olsun the_cantan teslalar gerçekten çok kalitelidir yani eskiden kaliteli parçalar o sattığım kondasatörleri orda belirtmemiştim onlarda eşli kondasatörlerdi tabiki beklemiş kondansatörler kullanılabilir çalışır hi-end tarzı sistemer ile uğraştığımız için beklemiş malzeme kullanmayı önermiyorum şahsıma konuşayım malzeme kalitesi konusunda aşırının aşırısı takıntılı biriyim ama için rahat olsun sorun çıkarmaz
Resim
farfisa
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul
Meslek: Bilgisayar müh. Hifi tamircisi

Okunmamış iletigönderen the_cantan » 13 Arl 2010, 10:37

Bunu duyduğuma sevindim.işin aslı ank. da bulunan Yıldırım Elk.'in FBI depoları gibi depoları var.oradan buldum. gıcır gıcır.projeye göre malzemede bende aşırı takıntılıyım.
paramı sokağa atmak istemem.oturdum söktüm 2 liralık bi tesla nın içi nedir diye. kremrengi-beyaz ve süt gibi ıslak. daha ne olsun. yani şimdi ki üretimdeki kon. gibi bi tarafında tıkacı var.bugunde var.üzerinden kafadan 20 sene geçmiş.bilmiyorum artık.:D :mrgreen:
Kullanıcı avatarı
the_cantan
DIY Audio Gurusu

Reklamlar

Güç Kaynakları

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 1 misafir