Sn. emesut, topiğin mesaj geçmişi eski de olsa yazayım dedim sanırım yapmayı planlıyorsunuz, bu entegre araba radyo entegresi sınıfında, bu ne demektir? Tek beslemeyle çalışan push-pull amplidir, bu da çok kaliteli birkaç dizayn dışında çok kaliteli sonuçlar vermez, toplam harmonik distorsiyon tahminim 1-2W gibi güç düzeylerinden sonra had safhaya tırmanır (%10) datasheet'ini incelemedim ama ben de zamanında(sene 1999-2000) ta8210-8215-8221, tda7375, tda8560 ve benzerleri ile benzer devreler yapmıştım, sonuç ozamanlar güzel gelirdi, ta ki pc sahibi olup thd, simetrik besleme gibi basit detayların önemini anlayana kadar, amatörce yaptığım transistörlü(edwin ve benzerleri) ve stk'lı ampliler bile bu entegrelere nazaran çok çok daha iyi performans sergiler, şimdi lm3875 gainclone üzerine çalışıyorum, sn. drhardware ve daha birçok forum üyesinin yazdıklarına bakılırsa elyapımı en iyi amplimi gerçekleştireceğim, şayet araba kaset-cd çalarından ziyade kaliteli bir ampli istiyorsanız stk ya da lm serilerine yönelmenizi tavsiye ederim, ama çok kaliteli olsun değil de tıngırdasın diyorsanız yeter bu entegre de, yapımı çok çok basit, trafo olarak 10V minimum 80-100W tavsiye ederim(80W kapasiteli entegre 80W gücü 60W trafo ile veremez, fizik kanunlarına aykırı

) rektifiye diyodundan sonra yaklaşık 14V eder ki bu da hem güç hem de kalite olarak entegrenin limitleri dahilinde maksimum verimi almanızı sağlar, araba radyo entegresi olduğundan gürültüye karşı hassastır ( akü takviyeli alternatör beslemesinde şebeke gürültüsü pek fazla olmayacağı için) dolayısıyla besleme kapasitörlerini yüksek değerlerde kullanırsanız iyi olur(4700uF-6800uF-10000uF vs.) Unutmayın ki bu entgrenin gücü kanal başı 40W'tır ama 2 ohm dirençli hoparlör kullandığınız takdirde, tahminimce 4ohm'da 25W, 8 ohm'da 15W'ı geçmez, o da %10 distorsiyon ile, yani pek kalite beklenemez, yakın bir maliyetle lm1875'li devre yapabilirsiniz, o çok daha iyi olur, kolay gelsin, saygılar...