STK 411-240E

Entegreli Güç Yükselteçleri » Küçük ama çok etkili. Entegreli(tümdevreli) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

STK 411-240E

Okunmamış iletigönderen serous » 06 Nis 2008, 11:27

SLM ARKADAŞLAR FORUMUNUZDA YENİYİM. BENİMDE BİRKAÇ SORUM OLUCAK BEN DE STK 4048 ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM 35 YTL CİVARI BULDUM ORJİ.. HAZIR DEVRE SATIYORLAR. BENDE DAHA ÖNCE BİR SONY MÜZİK SİSTEMİNDEN ÇIKMA BİR TRAFO, SOĞUTUCUSU VE ANFİSİ VAR. MÜZİK SETİNİN KENDİ STK SI 411-240E İDİ AMA YANDI ŞİMDİ BOŞTA DURUYORLAR BU TRAFO VE SOĞUTUCUYU STK 4048 DE KULLANABİLİRMİYİM NE TAFSİYE EDERSİNİZ. YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...
serous
Yeni Üye

Okunmamış iletigönderen serous » 06 Nis 2008, 11:29

Resim

Resim
serous
Yeni Üye

Naçizane tavsiyem

Okunmamış iletigönderen hoparlör » 06 Nis 2008, 13:16

Müsaade ederseniz ben başka birşey tavsiye etmek istiyorum. Artık STK serisi ile uğraşmaktansa, LM veya TDA serisi ile yeni birşeyler deneme ve elinizdeki trafoyu değerlendirmek daha iyi olur derim. Son bir yıldır STK serisi kullanan Sony ve Akai'lerle hem dinleme yaptım hem de açıp içlerini kurcaladım. Normal çalıştıkları sürece bir sorun yok, sesini beğenir veya beğenmeyebilirsiniz. Ancak bir kere orjinali uçtuktan sonra pek adam olmuyorlar. Bu konuda daha önce Dr.un yazdıkları var forumda, söylenecek herşeyi zaten fazlasıyla anlatmış. Ben de gördüm ki piyasadan alacağınız entegreler maalesef zamanında adamların alıp da Sony ya da Akai vs. ile kullandıkları ile boy ölçüşemiyor. Hem üretim, hem seçim hem de teknoloji farklılıkları var. Çok istisnai bir durum yoksa değmez derim.

35 YTL ile bir LM3886, TDA7294'lü ama kaliteli devre elemanları yapacağınız özenli bir çalışma STK serisini aratmayacaktır. Elimde böyle bir Akai patladı, açıp STK'sını sallayıp yerine başka bir çip koymayı düşünüyorum, tabiki gerekli düzenlemeleri yaparak.

Kolay gelsin.
hoparlör
DIY Audio Gurusu

İl: İstanbul

STK 411-240E

Okunmamış iletigönderen serous » 06 Nis 2008, 14:14

TEŞEKKÜR EDERİM.. İLGİLENDİĞİNİZ İÇİN, YAZDIKLARINIZI DİKKATE ALICAM VE TEKRAR ÇIKICAM ÇANKAYAYI ALT ÜST EDİP TDA 7294 BAKICAM BENİM 5+1 SİSTEMİMDE TDA LI GAYET MEMLUNUM KISA DEVRE KORUMALI OLMASI GAYET GÜZEL VE STABİL ÇALIŞIYOR. BU STK 411-240E İLE 3 TANE PIONEER İMİ YAKTIM :( EN SONUNDA SONY MARKA BİR FİLİTRE KOYDUM ÖLE HOPARLÖR BAĞLADIM VE BU SEFERDE FİLİTRENİN KONDANSATÖRLERİ UÇTU YANİ PASO ZARAR AÇTI EN SONUNDA KENDİNİ YAKTI. ACAYİP BİR ENTEGRE BU STK LAR YAV ÇOK GÜÇLÜ AMA KESKİN SİRKE KÜPÜNE ZARAR :)
serous
Yeni Üye

Entegreli Güç Yükselteçleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir