lm1036 lve m3886 dikkat siz bu hataya dusmeyin

Entegreli Güç Yükselteçleri » Küçük ama çok etkili. Entegreli(tümdevreli) ses yükselteçleri ile alakalı soru(n)lar

lm1036 lve m3886 dikkat siz bu hataya dusmeyin

Okunmamış iletigönderen bybik » 19 May 2008, 19:23

Uzun bir süredir anfiyi dinledikten belli bir müddet sonra çok feci cızırtı yapıyordu ve ısınıyordu.Ton kontrol devresi anfi derken değiştirmedik parça kalmadı.Ve zun bir süreden sonra sorunun sebebinin,tonkontrol ile anfi arasına pot koymadığımda olduğunu fark ettim.Araya potu koyunca ne ısınma ne cızırtı kaldı. Beni ne kadar uğraştırdığını tahmin bile edemezsiniz.Eğer sizinde başınıza gelirse benim kadar uğraşmayın :D Hepinize kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
bybik
Yeni Üye

Cevap: lm1036 lve m3886 dikkat siz bu hataya dusmeyin

Okunmamış iletigönderen Hazar » 19 May 2008, 19:44

LM3886 projesinin sayfasında bu hataya düşülmesin diye yazmıştık ama gözünüzden kaçmış sanırım.

# KESİNLİKLE AMPLİYİ POTANSİYOMETRESİZ ÇALIŞTIRMAYIN. Potansiyometre aynı zamanda entegrenin giriş yükü olarak çalışır, o olmadan çalıştırırsanız entegre şiddetli osilasyon yapar ve tweeter'larınızı yakarsınız!

Yine de hallettiğinize sevindim.
Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil, gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.
ResimDIY Audio Türkiye Facebook Sayfası
Hazar
Site Sorumlusu
Site Sorumlusu

İl: İstanbul

Okunmamış iletigönderen resho » 20 May 2008, 02:06

ben şu ana kadar yaptığım gaincloneların hiçbirine pot koymadımm ve böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. zannedersem ses kaynağımın farklı (ses kartı) olmasından kaynaklanıyor olabilir.
Kullanıcı avatarı
resho
DIY Audio Fanatiği

Okunmamış iletigönderen drhardware » 20 May 2008, 09:46

O uyarı ilgili proje için geçerlidir. Birinci LM3886 projesinde geri besleme devresi komplike olduğundan osilasyona açık bir yapı arzetmekteydi. Ayrıca giriş yükü bulunmayan bu devrede potansiyometre, giriş yükü olarak çalışmaktaydı. Aynı uyarı Class A kulaklık amplifikatörü için de geçerlidir.
Ancak stabil çalışan herhangi bir amplifikatör için ve girişine bir kaynak bağlıyken potansiyometre gerekmeyebilir.
Diğer yandan, bu durumda önceki katın tüm gürültüsünü amplifiye etmiş olursunuz ve potansiyometresiz çalışma tavsiye etmem.
Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
drhardware
Eski Site Sorumlusu

İl: Ankara

Entegreli Güç Yükselteçleri

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir