10K stereo pot resimdeki gibi var. Bu iş görür mü farklı bir türünü mü kullanmam gerekir? logaritmik pot nereden temin edebilirim?
.jpeg)
Bir de gainclone projesinde geçen güç rölesinin başka bir adı var mı? nerede bulabilirim?
.jpeg)
ennteresan yazdı:bu sitede trafo,soketler, suğutucu blok, ısı iletici silikon gres vs anfi için lazım olan birçok malzeme mevcut. Bunları topluca sipariş vermeyi düşünüyorum. Trafo için istediğiniz değerlerde hazırlarız dediler. Siteden daha önce alışveriş yapmış olan var mı?
Pot olarak da yine aynı sitede bulunan şu ürünü almak istiyorum. İşimi görür mü?
Tormak a mail attım henüz cevap gelmedi haftasonu diye sanırım.
Sitedeki konulara okuyorum ama hala güç yükselteçleri konusunda anlayamadığım birçok nokta var. Hangi parça tam olarak ne işe yarar,anfi çeşitleri, temel kavramlar vs bunları sıfırdan öğrenebileceğim bir kitap, internet sitesi, online döküman olarak neler önerirsiniz?
UYARILAR:
1-Kutunun sinyal girişine taktığınız RCA konnektörünün şasi ucunu en kısa yoldan ve direkt olarak tercihen ince bir kabloyla amplifikatör kartının AF kodlu klemensinin orta ucuna bağlayın.
2-Aynı RCA konnektörünün (sinyal giriş) sağ ve sol sinyal uçlarını blendajlı bir kabloyla (LIYCY) ses seviye potansiyometresinin (alttan baktığınızda) en sağdaki uçlarına bağlayın. Kablonun ekranını tek taraflı olarak yalnızca RCA konnektörün şasisine bağlayın. Asla ekran hattından şasi taşımayın!
3-Potansiyometrenin orta uçlarından alacağınız iki hattı çok kısa olarak (kısa olması çok önemlidir) yine ekranlı kabloyla AF kodlu klemensin sağ ve sol başlarına bağlayın, kablonun ekranlamasını bu kez iki taraflı olarak bir tarafını AF klemesinin şasi yani orta ucuna diğerini ise potansiyometrelerin alttan bakarsak sol başındaki iki terminale ikisini birleştirerek bağlayın. KESİNLİKLE AYNI HATLAR ÜZERİNE İKİ AYRI ŞASİ BAĞLANTISI YAPMAYIN.
4-POTANSİYOMETREDEN GİRİŞTEKİ RCA KONNEKTÖRÜNE ŞASİ BAĞLANTISI YAPMAYIN.
5-KESİNLİKLE AMPLİYİ POTANSİYOMETRESİZ ÇALIŞTIRMAYIN. Potansiyometre aynı zamanda entegrenin giriş yükü olarak çalışır, o olmadan çalıştırırsanız entegre şiddetli osilasyon yapar ve tweeter'larınızı yakarsınız!
6-İzolasyonsuz kılıflı model olan LM3886TA'yı soğutucuya bağlarken izolatör kullanın, aynı zamanda civatalara nug(boncuk) adı verilen izolatörlerden takın. Amplinize güç vermeden önce iki entegrenin metal bölümleri arasındaki direnci ölçün. Açık devre olmalıdır, eğer kapalı devre ise, yani iletkenlik varsa, - railleri birbirine bağlamış olursunuz ve sonucu hiç hoş olmaz.
Bu forumu görüntüleyenler: Google [Bot] ve 0 misafir