Sevgili tiger...kardeşim....gönderdiğin şu cümleleri tam anlayamadım, ama anlamaya...
çalışalım......
................................................................................................................
Zırıltı sorununun kaynagı belli oldu beslemeyi trafo ile yaptıgım icin yapıyormus aku ile besledigimde zırıltı ortadan kalktı fakat simdide baska bir sorun cıktı ilk denemelerimde volumu sona kadar acmamıstım ve ses gayet tatminkar idi bugun sesi fulledim fakat sesi acarken belli bir seviyeden sonra ses de bozulma oluyor datasheet inde peak akımı 9 A yazıyor suphelendigim nokta tarfonun belli bir seviyeden sonra anfinin cektigi akım miktarına cevap verememesi oldugunu dusunuyorum...Sizlerinde bu konuda fikirlerinizi almak istedim...
...............................................................................................................
şimdi...ilk cümle ne...besleme=trafo=zırıltı...(soruya cevabı zaten...vermişsin..)
demek ki...beslemen de bi sorun var...(temiz..değil...gibi...ki hiç bir.."ac"den "dc"ye...
çevirilmiş ..kaynağın...bi akü, pil,batarya....vs...gibi...temiz...bi kaynak olabilmesi...
benim bildiğimce mümkün...değil..ama ideali ..bir akü'nün...(Sevgili Dr'un tabiriyle...
transparan'lığına ..mümkün mertebe yaklaşabilmek....olmalı..)..ki..o'nun içindir ki..
bizler...2x10000..mf...yeri gelince...4x10000mf...gibi...dahası LM338K..gibi...regüle..
çözümleri...(pardon..ben değil Dr..)dillendiriyor....(Demirelce'si...Binalaleyn....Aklın yolu...bir ..sorun..besleme...
Tam anlayamadım ama.."akü değil"...trafoyla yüksek volümde ses'de bozulma oluyor ise..
1:doğrulttuğun kaynağa..bir voltmetre bağla..(digital..değil...basit..bir..ibreli(analog)...
voltmetre...atıyorum..ki...volüm...min...'da iken..25 volt okuyorsun....volümü açtıkça..bu değerin ..değişmemesi...gerekir...(ki ..sen de değişiyor olmalı...)...bu...arada bi açılım digital Vm...anlık iniş..çıkışları...(benim bildiğim kadarıyla)..göremez..
dahası..analog..Vm.nin yanısıra..yine kaynak voltajı..ne ise o değerde bi flaman ampul..
zaten...Vm'den de hızlı..cevap verecektir...yani trafo..yetersiz güç te ise ampulun..
ışığı..Flaşör..misali...Binanaleyn...(benzin vardı da biz mi içtik'den yola çıkarsak..)
Olmayan bir güç'ten de bir şey beklenemez...velhasıl..bi not daha düşmeliyim ki ben eşe..
dosta şunu derim ki"tamam kardeşim..(atıyorum)deck'in nakamıshı..,Amp..Marantz..da
ses nerden çıkıyor..."hp" noktan sa....misali....
demek ki kaynak"1".derece önemli... bunun lamı..cimi..yok....
kıssadan hisse:"KAYNAĞIN (her ne ise...akü,pil..trafo...vs..vs..)'DAN EMİN OL....
9Amper..gibi..bi şey..aklımda kalmıştı....baya bi güç...kaynak..min..(tahminen)12 volt olsa
12x9=108W....bu gücü asılacak bi amp'liyede Dr..eminim..en az...X3...300W bi..kaynak..
önerecektir...