Sevgili İbrahim,
Emeklerin için binlerce teşekkür... Doğrusu aradan 20 sene geçince bazı şeyler unutuluyor. Bu ua78HG li güç kaynağını o zamanlar yapmaya kalkışmış ve bu HG denilen zatı bulamadığım için projeyi yatırmıştım.. Görüyorum ki halen bulunamıyor. Anladığım kadarıyla zaten '85 senesinde üretimine son verilmiş!
Neyse.. Bu regülatörün LM338 den epey farklı yanları var. 4 bacaklı bir regülatör ve 4. bacağı akım sense edip sınırlamaya yarıyor. Oysa LM3xx serisinde akım sınırlama sadece entegrenin SOA sınırları aşıldığında devreye giren bir mekanizma. LM338 yerine örneğin L200 bu iş için daha uygun bir aday olurdu lakin onun da azami akım sınırı 2A civarı..
Neyse, gelelim preampa.. Bu preampı hatırlamıyorum, ilginç doğrusu.. Benim kastettiğim daha "entegre" bir çözümdü. Yani hatta potu bile üstünde olan hatırladığım kadarıyla girişlerinde JFET daha sonra NE5534 olan değişik bir dizayndı.. Hatta dediğim gibi PCB sini bile bastırmıştım bizim "çatlağa" (O herif o zamanlar da vardı!). Ama bir türlü yapamamıştım..
Neyse aklında olsun da karşılaşırsan bi yayımlayıver sana zahmet..
Tekrar tekrar saol.