Gümüş iletken olarak daha iyi olabilir, ses olarak da standart bakırdan daha iyi olabilir, açıkçası hoparlör kablosu olarak kullanmadım, sadece aldığım tavsiyeler ve okuduklarım doğrultusunda-diğer bir deyişle pratiğe dökülmüş teorilere yapılan yorumlara dayanarak konuşuyorum, yani "teori"lere takılmıyorum, ama sinyal hattında kullanımı konusunda birsürü yorum var, genelde de sese kendine has bir ton katmasından yakınılıyor, bazı ünlü firmalar bile hoparlör kablosu olsun, interconnect olsun bütün kabloları "bakırdan" çok özel tekniklerle imal edip binlerce dolara satıyorlar, ama gümüşten değil, sebebi de yapılan işlemlerle süper iletken karakteristiklere yaklaşan bakırın gümüşe nazaran çok daha kaliteli ve aslına sadık iletim sağlaması. Nakamichi elyapımı bazı ürünlerinin pcb'lerini altın ile kaplarmış, neden gümüş değil? " Diyeceksiniz ki onlar özel ürün ve dünya kadar para, ama ucuz alternatifi de yok değil, sun marka hurda bir trafo bulun alın size aşırı ısıtma-ani soğutma tekniğiyle üretilmiş oksijensiz bakır kablo..Daha birçok çözüm bulunur bunun gibi... Teorilere takılmak" deyince, tabi ki imkan olup da deneme-yanılmaya gitmek iyidir, ama para-zaman-sabır ister, bilgiye ulaşmanın kolay olduğu bir zamanda da deneme-yanılma ile uğraşmak yerine pratiğe dökülmüş ve çoğunluk tarafından kabul edilmiş teorileri baz alıp hareket etmek daha akla yatkın geliyor, tabi ki bu da benim görüşüm.
Bu arada sn. ersoy, bahsettiğim hurdalar kolye bilezik değil, eritilmek üzere takı-çatal bıçak vs. ile beraber ellerine geçen "hazır gümüş kablo"ları kastetmiştim, birkaç kısa parça vardı da elimde bir ara... yoksa küpe-kolye eritip kablo yaptırmak gibi bir fantezim yok

İkinize de öneri ve yorumlarınız için teşekkürler.